Benzi transportoare Vs Auger

- Dec 25, 2018-

Benzi transportoare sunt disponibile într-o varietate de forme, inclusiv benzi transportoare cu bandă, transportoare cu bandă plană, transportoare cu bandă de alunecare, transportoare cu bandă rulantă și conveioare cu bandă de rotație. Transportoarele cu bandă utilizate în mod obișnuit pot fi împărțite în: transportor cu bandă de bază obișnuită, oțel transportor cu bandă de oțel de înaltă rezistență, transportor cu bandă de protecție împotriva exploziilor, transportor cu bandă ignifugă, transportor cu bandă dublă cu două viteze, bandă transportoare, etc. Conform tipului, există transportoare cu lanț, transportoare cu lanț dublu de viteză, transportoare cu role, linii de conectare, linii de raft, linii de uscare, transportoare cu bandă. Transportorul cu bandă este în principal compus dintr-un cadru, o bandă transportoare, o rolă de centură, un dispozitiv de tensionare, un dispozitiv de transmisie și altele asemenea. Principiul de lucru al transportorului cu bandă este o bandă transportoare susținută de rolele inferioare și inferioare ca un element de transport și un element de tracțiune și un mecanism de transport care formează o buclă închisă în jurul valorii de cap și de cilindru de coadă care este transmis prin frecare între cilindrul de rulare și banda transportoare. Putere, livrare de materiale. Poate fi folosit pentru transportul materialelor orizontal, oblic în sus și oblic în jos.

Conveiorul cu șurub este împărțit într-un transportor cu șurub cu arbore și un transportor cu șurub fără arbore sub formă de transport și este împărțit într-un transportor cu șurub în formă de U și un transportor tubular cu șurub în forma exterioară. Transportoarele cu șurub axial sunt potrivite pentru materiale pulverulente uscate neabsorbabile și materiale mici granulate (de ex. Ciment, cenușă zburătoare, var, cereale etc.) și transportoare cu șurub fără ax sunt potrivite pentru transportoare din materiale vâscoase și încurcate. (De exemplu: nămoluri, biomasă, gunoi etc.). Principiul de lucru al transportorului cu șurub este acela că lama spirală rotativă transportă materialul și transportă transportorul cu șurub, astfel încât forța materialului care nu se rotește împreună cu lama transportoare șurub este greutatea materialului însuși. Rezistența la frecare a carcasei transportorului cu șurub la material. Lama spiralată sudată pe axul rotativ al transportorului cu șurub are un tip de suprafață solidă, un tip de suprafață a curelei, un tip de suprafață a lamei și altele asemănătoare, în funcție de diferitele materiale care urmează să fie transportate. Arborele șurub al transportorului cu șurub are un lagăr axial la capătul direcției de mișcare a materialului pentru a da forța de reacție axială a spiralei cu materialul. Când lungimea mașinii este lungă, trebuie adăugat rulmentul intermediar de agățare.

Transportorul cu bandă are următoarele avantaje: distanță lungă de transport; capacitate mare de transport; structura simplă, investițiile mai mici în capital și costurile operaționale reduse; linia de transport poate fi aranjată orizontal, oblic sau într-o direcție orizontală și într-o direcție verticală, astfel încât să fie mai puțin restricționată de condițiile de teren; Operațiunea este simplă, sigură și fiabilă și ușor de realizat de control automat și altele asemenea.
Dezavantajul este că banda este supusă uzurii, panta nu este prea mare, frecarea este mare, iar costurile echipamentelor sunt mari.Transportorul cu șurub are avantajele structurii simple, dimensiunii mici a secțiunii transversale, performanței bune de etanșare, funcționării fiabile, costului redus de producție, încărcării și descărcării intermediare convenabile, direcției de transport reversibile și transportului simultan în direcții opuse. Materialul poate fi, de asemenea, agitat, amestecat, încălzit și răcit în timpul procesului de transport. Fluxul de material poate fi ajustat prin încărcarea și descărcarea porții. Cu toate acestea, nu este potrivit pentru transportul materialelor care sunt predispuse la deteriorare, materiale vâscoase, aglomerate și voluminoase.
Cu toate acestea, materialul este ușor de rupt în timpul procesului de transport, iar spirala și jgheabul sunt ușor de purtat. Puterea unității este mare. În timpul utilizării, etanșeitatea jgheabului trebuie menținută și trebuie să existe un spațiu adecvat între spirală și jgheab.