Ajustarea centurii de transport

- Jan 28, 2019-

Ventilatorul principal al Catalyst Workshop No. 1 va fi pus în funcțiune și chiar dacă acesta va porni de două ori, va fi oprit. Deși este pornit pentru a treia oară, curentul fără sarcină este măsurat ca 190A, care este mai mare de 170A în comparație cu 170A în mod normal. Verificați jurnalul de rulare, mașina funcționează bine înainte de întrerupere, nu se găsesc anomalii. Motorul are o putere de 132 kW, un curent nominal de 269 A și o putere compresor de 130 kW și o viteză de 739 r / min. Pentru a vă asigura siguranța, verificați-l.


După reparația mașinii și inspecția electrică a reparațiilor, am spus că nu am nicio problemă. Sa constatat că cele cinci curele de transmisie triunghiulare au fost foarte strânse, iar analiza fenomenului de defecțiune a determinat ca banda transportoare să fie prea strânsă. Compania este situată în nord, centura originală poate fi elastică, iar contracția benzii transportoare devine evidentă datorită scăderii bruște a temperaturii ambientale. După două ori de deschidere, datorită efectului de frecare, încălzirea prin frecare instantanee a benzii transportoare a crescut puțin ușor, iar a treia oară abia puternic poate explica și mai mult problema. Re-reglați centura la un nivel strâns și începeți testul. În acest moment, curentul fără sarcină al motorului a fost redus de la originalul 190A la 170A, iar sarcina este mărită la 245A. După încercări continue, totul este normal.


După cum se poate vedea din acest exemplu de eșec, etanșeitatea benzii transportoare nu poate fi ignorată. Asigurați-vă că etanșeitatea este moderată în timpul inspecției și întreținerii zilnice. O bandă prea strânsă nu numai că reduce durata de viață a centurii, ci și deșeurile de energie. Dacă motorul nu se declanșează, curentul său fără sarcină va fi de aproximativ 20A, ceea ce poate chiar afecta funcționarea normală a echipamentului. Sugestie: Banda transportoare trebuie să fie slăbită în timpul iernii și strânsă în timpul verii. Adică, în funcție de schimbarea temperaturii ambiante, este potrivit pentru sezon.

u=63326033,1890542182&fm=76

Principalul motiv pentru devierea benzii transportoare este cauzat de forța inegală a benzii transportoare. Din acest motiv, am scris două articole, "Motivul pentru abaterea centurii după centura adezivă", "Reglarea centurii după cureaua de lipire" este disponibilă. Te poți uita la asta. , de mai jos face parte din extras


1. Reglați poziția rolei de antrenare și a rolei de mers înapoi

Reglarea rolei de antrenare și a rolei de redirecționare este o metodă importantă pentru reglarea abaterii centurii. Deoarece un transportor cu bandă are mai multe role, toate rolele trebuie instalate într-o poziție perpendiculară pe linia centrală a transportorului cu bandă.

Mare se va întâmpla în mod inevitabil. Metoda de corectare a deviației este partea în care centura este înclinată, iar partea este întinsă. După cum se arată în figura 1, după reglaje repetate până când centura este reglată în poziția dorită. Cel mai bine este să vă instalați cu precizie poziția înainte de a regla unitatea sau de a inversa tamburul.