Bandă cu bandă transportoare

- Feb 10, 2019-

Introducere

Unitatea vierme constă dintr-un vierme și o unelte vierme, iar viermele este de obicei o parte activă. Viermele are aceleași puncte drepte și drepte cu firul.

Unitatea vierme este numită un vierme cu mâna dreaptă și un vierme stângaci.

caracteristici

1. Raportul de transmisie mare și structura compactă. Numărul de capete de vierme este reprezentat de Z1 (în general Z1 = 1 ~ 4), iar numărul de dinți dințate melodici este reprezentat de Z2. Se poate observa din formula raportului de transmisie I = Z2 / Z1 că atunci când Z1 = 1, adică viermele este un singur cap, viermele trebuie să se întoarcă pe roata viermei Z2 pentru a întoarce o rotație, astfel încât un raport de transmisie mare pot fi obținute, în general, în transmisia de putere, Raportul de transmisie este I = 10-80; în mecanismul de indexare, pot ajunge la 1000. O transmisie atât de mare, cum ar fi transmisia angrenajului, necesită transmisie în mai multe trepte, astfel încât transmisia viermelui este compactă, are dimensiuni mici și greutate mică.


2. Unitatea este silențioasă și fără zgomot. Datorită faptului că dintele vierme este un dinte elicoidal continuu neîntrerupt, acesta este continuu cu dinții roților dințate, iar dintele vierme nu intră și nu iese din procesul de întindere, deci munca este stabilă, iar impactul, vibrațiile și zgomotul sunt relativ mici.

Unitate de vierme

Unitate de vierme


3. Auto-blocare. Când unghiul de helix al viermei este mic, viermele poate conduce doar uneltele melcate, iar roata vierme nu poate conduce viermele să se rotească.


4. Eficiența transmisiei în mișcare este redusă. Se consideră, în general, că eficiența transmisiei cu melc este mai scăzută decât cea a angrenajului angrenajului. În particular, antrenarea cu șurub cu auto-blocare are o eficiență mai mică de 0,5 și o eficiență generală de numai 0,7 până la 0,9.


5. Căldura este mare, suprafața dinților este ușor de purtat și costul este ridicat.

Tipul de transmisie

În funcție de forma de vierme pot fi împărțite:


Cilindric drive worm


2. Acționarea viermelui toroidal


3. Conducta cu vierme conice


Cerere de transmisie

Unitățile de acționare a șuruburilor sunt adesea folosite în aplicații în care cele două axe sunt eșalonate, unitatea este relativ mare, puterea de transmisie nu este prea mare sau funcționează intermitent.


Atunci când este necesar să se transmită o putere mare, pentru a îmbunătăți eficiența transmisiei, este adesea luată Z1 = 2 ~ 4. În plus, deoarece transmisia are proprietatea de auto-blocare atunci când γ1 este mică, este adesea folosită ca funcție de protecție a siguranței într-o mașină de ridicare, cum ar fi un dispozitiv de ridicare. Este, de asemenea, utilizat pe scară largă în mașini-unelte, automobile, instrumente, mașini metalurgice și alte mașini sau echipamente. Motivul este că utilizarea mișcării axelor poate reduce consumul de forță și poate să o promoveze.