Bandă transportată ruptă

- Feb 09, 2019-

Dacă banda transportoare este ruptă, se recomandă utilizarea îmbinărilor la rece vulcanizate sau a îmbinărilor calde vulcanizate. Nu utilizați catarame mari pentru centuri. Dacă piesele cataramei curelei trec prin mătură, aceasta va provoca cu ușurință deteriorări secundare. În cazuri grave, banda transportoare va fi ruptă pe o distanță lungă. .

Banda de vulcanizare rece a benzii transportoare este o legătură de vulcanizare la rece pe partea benzii transportoare cu adezivul de vulcanizare la rece SK313, dar numai pentru centurile de transport cu nylon pentru canvas. Centura transportoare cu bandă de oțel și centura transportoare cu retur de flacără din PVC întregi trebuie să fie realizate din îmbinări termorezistente.

Amestecul fierbinte vulcanizat este utilizat pentru a trece partea benzii transportoare prin mașina de vulcanizare, iar centura de transport este supusă la temperaturi ridicate și vulcanizare la presiune înaltă pentru a realiza scopul îmbinării. Materialele utilizate includ cauciucul de bază, cauciucul de suprafață și cauciucul vulcanizat cald SK823. Amestecul cald vulcanizat are o rezistență ridicată la legături de vulcanizare, dar timpul de vulcanizare este relativ lung și pe banda transportoare este instalat un aparat mare de vulcanizare.

201901031716186132676.png201901021036371595460.jpg


Bandă transportoare de cauciuc (cunoscută și ca bandă transportoare din cauciuc) este cel mai comun echipament de transport al materialelor din producția industrială și este utilizat pe scară largă în diverse procese de transport al materialelor. În timpul utilizării benzii transportoare, cele mai frecvente probleme sunt: zgârieturi ale obiectelor străine, deteriorări ale corpului străin local, uzură, perforare și altele asemenea.


În primul rând, cauza deteriorării transportorului de cauciuc

1. În timpul procesului de cădere a minereului, impactul vibrațiilor determină slăbirea și căderea acestuia, cauzând căderea căptușelii de cărbune și placa de ghidare.

2. Materialul străin este amestecat în material, materia străină este tare și unghiulară, iar tubul de cărbune este înfundat și presat.

3. Rolele lipsește, iar cadrul ruloului generează zgârieturi.

4. Banda transportoare este extrem de excentrică și este atârnată de cadru.

5. Agentul de curățare este rulat în tambur (măturătorul de întoarcere), șuruburile sunt libere și există un precursor pentru a bruia.

6. Impactul continuu de înaltă rezistență determină ruperea articulației dintre rola de culcare și rola laterală, iar rola orizontală se ridică pentru a deteriora centura.


În al doilea rând, comparația dintre metoda de reparare a benzii de cauciuc

1. Metoda tradițională de reparație a benzii transportoare din cauciuc

Conectare cu lipire vulcanizată la cald: avantajele sale sunt rezistența ridicată la lipire, pot atinge 90% din banda originală; articulația este plată, fără impact; flexibilitatea este relativ bună. Dezavantajul este că sursa de căldură are mare vulcanizare, echipamentul este greu și nefavorabil pentru manipulare; procesul este complicat, timpul este lung, iar temperatura și umiditatea mediului sunt foarte afectate. Mai mult, porțiunea vulcanizată a îmbinării este predispusă la fisuri.

Conectarea mecanică: avantajul este că operațiunea este simplă, rapidă și ieftină. Dezavantajul este că rezistența îmbinării cu bandă este slăbită, doar 35% - 45% din banda originală, deteriorarea ușoară la oboseală, durata de viață scurtă și îmbinarea nu este plană. Impactul asupra rolei este grav în operațiune, însoțit de scurgere. problemă.


2, Fu Shilan polimer compozit material de reparare benzi transportoare de cauciuc

Metoda de lipire la rece a materialelor din cauciuc polimeric avansat introdusă de Fu Shilan Company este soluția cea mai eficientă pentru repararea zgârieturilor benzii transportoare de cauciuc la nivel mondial: avantajul este construcția simplă, fără unelte speciale, rezistența la îmbătrânire și rezistența la uzură. Mult mai mare decât centura de poliuretan în sine, costul total eficace. Repararea la fața locului poate fi pusă în producție imediat după o oră.

Tehnologia de reparare a cauciucului din cauciuc albastru Fusit a obținut rezultate remarcabile în repararea produselor deteriorate, cum ar fi cauciuc, căptușeală poliuretanică, bandă transportoare, scripeți și izolație. Are caracteristici de rezistență la uzură, anti-coroziune, flexibilitate puternică, elasticitate ridicată, aderență puternică, auto-nivelare fără fenomen de sag, construcție convenabilă și protecție a mediului.În al treilea rând, cauzele de reparare a cauciucului deteriorate


Cazul 1: deteriorarea curelei de cauciuc la fața locului

Dimensiunea deteriorată este de aproximativ 1 cm adâncime, iar lățimea este de aproximativ 1,5-2 cm. Conform calculului, lungimea materialului de 2 kg poate fi reparată cu aproximativ 6 metri.

Procesul de operare:

A. Polonează suprafețele interioare și exterioare ale părții deteriorate a centurii de cauciuc cu un strat de polizare și o roată de sârmă.

b. După curățarea resturilor cu o perie, ștergeți suprafața curățată cu alcool.

c. Îndepărtați agentul de pretratare Fushun Blue M20 pe suprafețele interioare și exterioare. (alb după 10 secunde, suprafața exterioară se extinde la 5 cm)

d 3333 material de reparație rapidă din cauciuc este preîncălzit și topit și umplut în canelura interioară a suprafeței și este răzuit și aplatizat de pe partea interioară și exterioară printr-o racletă a pistolului cu aer cald.

e. Urmați materialul de topire a pistolului cu aer cald pentru a umple toate gropile și utilizați o pistol cu aer cald pentru a răzui și tăia.

f. După ce reparația este finalizată, curățați materialul punctului înalt și marginea suprafeței exterioare a canelurii.

image

image

image

Cazul 2: repararea defecțiunilor la deteriorarea zgârieturilor din benzi transportoare

image

image

image

Cazul 3: repararea defecțiunilor din cauciuc

image

image

image