Benzi desenate cu benzi transportoare

- Jan 02, 2019-

1, clasificarea problemei centurii transportoare

Benzile transportoare sunt împărțite în două niveluri: orizontală și înclinare: în sensul acelor de ceasornic și în sens contrar acelor de ceasornic.

2, strategia de rezolvare a problemelor legate de banda transportoare

(1) Analiza stresului și analiza mișcărilor reprezintă baza rezolvării problemelor

În primul rând, în funcție de condițiile inițiale, se compară viteza și viteza obiectului V la pământ, se determină tipul și legea forței de frecare a obiectului și apoi se analizează forța externă și accelerația obiectului, și apoi obiectul este combinat. Viteza inițială determină proprietățile de mișcare ale unui obiect

u=2265768386,2769892000&fm=27&gp=0


Analiza forței de forță este analiza fricțiunii

Indiferent dacă obiectul rămâne relativ staționar la centură atunci când obiectul și viteza centurii apar egale în magnitudine și în aceeași direcție. Ipoteza este în general utilizată, dacă este posibil să se stabilească dacă cheia este între 0 și f max. Pentru banda transportoare înclinată, raportul dintre coeficientul de cuplare și unghiul este necesar pentru analiză.

Momentul de viteză constant al obiectului și banda transportoare este punctul de frontieră dintre proprietățile de magnitudine, direcție și mișcare ale forței de frecare.


u=391405420,3990107573&fm=27&gp=0

(2) Alegerea corectă a sistemului de referință este cheia rezolvării problemei

În analiza mișcării, în funcție de forța exterioară și viteza inițială, proprietatea de mișcare a obiectului se bazează pe teren. Atunci când se calculează în funcție de formula cinematică, cinematica V, A și S din formula sunt toate raportate la sol. În direcția care implică frecarea și fenomenul de generare a căldurii prin fricțiune, faza S se bazează pe banda transportoare. Zgârierea pe banda transportoare se bazează pe banda transportoare.