Ecuațiile benzii transportoare

- Jan 14, 2019-

1 Chasing problema de întâlnire

Mișcarea a două obiecte pe aceeași linie implică adesea probleme cum ar fi urmărirea, întâlnirea sau evitarea coliziunilor. Starea esențială a acestor probleme este de a vedea dacă cele două obiecte pot atinge aceeași poziție în spațiu în același timp.

1.1 Urmărirea problemei: urmărirea și urmărirea celor două obiecte la aceeași viteză (aceeași mișcare a direcției) este condiția critică pentru atingerea și distanța extremă dintre cele două. Există două situații comune: primul tip - viteza este mare Decelerația (cum ar fi mișcarea liniară liniară de decelerare) viteza de urmărire este mică (cum ar fi mișcarea uniformă): 1 Când cele două viteze sunt egale, dacă deplasarea chaserului este încă mai mică deplasarea urmărită, nu va mai prinde niciodată, în acest moment există cea mai mică distanță. 2 Dacă deplasările celor două sunt egale și vitezele celor două sunt egale, atunci se poate prinde din urmă și este, de asemenea, condiția critică pentru evitarea coliziunii. 3 Dacă cei doi jucători sunt egali în deplasare, viteza de urmărire este încă mai mare decât viteza persoanei urmărite. Apoi, persoana urmărită are o altă șansă să ajungă din urmă cu chaserul. Când viteza este egală, distanța dintre cele două are o valoare mai mare. Al doilea tip - viteza este mică (cum ar fi accelerarea uniformă a vitezei inițiale de mișcare liniară zero) urmărind viteza mai mare (cum ar fi mișcarea uniformă): 1 când cele două viteze sunt egale, există o distanță maximă. 2 Dacă cele două deplasări sunt egale, apoi prindeți-vă. 3 Când obiectul urmărit este folosit pentru o decelerare uniformă, asigurați-vă că aveți grijă dacă obiectul sa oprit în mișcare înainte ca acesta să se prindă.

u=1913200250,2941254439&fm=111&gp=0.jpg87c6910e007e4595b807d93b5a79d23b_nswcrop12.jpg


1.2 Probleme de întâlnire: Problemele întâlnirii sunt împărțite în două situații: urmărirea și întâlnirea și mișcarea cu care se confruntă. Condiția principală este aceea că coordonatele celor două obiecte din aceeași poziție sunt identice. Atunci când analizăm astfel de probleme, trebuie să fim atenți să înțelegem o condiție și două relații: o condiție este condiția critică care este satisfăcută atunci când viteza celor două obiecte este egală, cum ar fi dacă distanța dintre cele două obiecte este cea mai mare sau cea mai mare cel mai mic, indiferent dacă doar prinde. Cele două relații sunt relația de timp și relația de deplasare. Ideea de bază a rezolvării este: 1 să studiați separat două obiecte; 2 trage o diagramă schematică a procesului de mișcare; 3 găsiți relația de timp, relația viteză și relația de deplasare a celor două obiecte; 4 stabiliți ecuația, rezolvați rezultatul și discutați dacă este necesar.

Exemplu: Exemplul 1. Ambele obiecte din A și B se mișcă în aceeași direcție pe aceeași linie dreaptă în același timp. A face o mișcare liniară uniformă la o viteză de 6m / s. Viteza inițială este zero și accelerația este de 2 m / s2. mişcare. Când este distanța dintre cele două? Care este distanța maximă?

Analiză: La începutul unei perioade de timp, A este rapidă și lentă, A este în față, distanța dintre cele două devine mai mare, viteza A este v = 6m / s, accelerația lui B este a = 2m / s2 , atunci când viteza lui B atinge 6 m / s. Atunci când distanța dintre cele două este cea mai mare, formula viteză v = at se obține ca t = vA / a = 6 / 2s = 3s. În acest 3s, deplasarea lui A este s = v A = t = 6 × 3m = 18m, deplasarea lui B este s = = 2/2 = 2 × 32 / 2m = 9m, distanța maximă dintre cele două Δ = s - s B = 18m-9m = 9m.

2 probleme cu transportorul

În ceea ce privește problema curelei transportoare, interacțiunea dintre cursor și banda transportoare este forța de frecare alunecătoare, care este unul dintre motivele importante pentru participarea la schimbarea stării de mișcare a cursorului. Mărimea este în concordanță cu formula de calcul a forței de frecare alunecătoare, care este independentă de viteza cursorului față de banda transportoare. Direcția depinde de direcția de mișcare relativă a benzii transportoare, iar direcția forței de frecare alunecătoare se schimbă, ceea ce va determina trecerea de la starea de mișcare a culisorului, astfel încât același mediu fizic să se poată desfășura în același timp. Prin urmare, astfel de propoziții sunt adesea destul de dificile. Momentul în care glisorul și banda transportoare sunt la aceeași viteză este momentul direcției relative de mișcare și al direcției forței de frecare alunecătoare și este de asemenea punctul critic al tranziției stării de mișcare a culisorului.

Exemplu: După cum se arată în figura 2-1, banda transportoare este la un unghi de θ = 37 ° față de sol. Se rotește în sens invers acelor de ceasornic la o viteză de 10 m / s. Depuneți ușor un obiect de masă m = 0,5 kg pe capătul superior al benzii transportoare. Factorul de frecare dinamic μ = 0,5, lungimea benzii transportoare din A → B este L = 16m, care este timpul necesar pentru obiectul de la A la B?

Analiza: După ce obiectul este așezat pe banda transportoare, acesta începe o perioadă de timp, iar accelerația de mișcare este a = 10m / s2. O astfel de accelerare poate fi menținută numai până când viteza obiectului ajunge la 10 m / s, iar timpul și deplasarea corespunzătoare sunt: t1 = s = 1 s, s1 = 5 m <16 m="" și="" forța="" de="" frecare="" a="" obiectului="" devine="" accelerarea="" de-a="" lungul="" benzii="" transportoare="" este="" (deoarece="" mgsin="" θ=""> μmgcos θ). A2 = ■ = 10m / s2.

Xiamen-Hee-Industrial-Belt-Co-Ltd- (4).jpg图片9.png


Fie ca timpul necesar obiectului pentru completarea deplasării rămase s2 să fie t2, atunci s2 = u0t2 + ■ a2t2, 11m = 10t2 + t22, soluția este: t211s sau t22 = -11s (rotunjită), ∴t total = 1s = 2s. Dificultatea acestui tip de problemă este de a determina mișcarea obiectului față de sol și banda transportoare relativă și de a judeca eroarea. Metoda de descoperire este aceea de a folosi baza teoretică că "forța este motivul pentru modificarea stării de mișcare a obiectului", pentru a face o analiză corectă a proprietăților de mișcare a obiectului, pentru a determina relația de accelerare și viteză dintre obiect și banda transportoare și pentru a fi limpede în legătură cu blocul așa cum este. Când viteza atinge aceeași viteză ca și banda transportoare, este punctul de cotitură al direcției de frecare și mărimea mărimii. Efectuați o analiză a schiței pentru a găsi deplasarea obiectului și a centurii și relația dintre cele două.

Metoda de rezolvare a acestor probleme este următoarea: selectarea unui obiect de cercetare și izolarea obiectului de cercetare selectat reprezintă o modalitate bună de a face dificilă. Obiectul plasat ușor pe banda transportoare în mișcare, datorită alunecării înapoi a benzii transportoare opuse, este supus forței de frecare alunecare în direcția mișcării benzii transportoare, ceea ce determină faptul că obiectul va fi accelerat uniform sub forța de frecare alunecătoare dată de banda transportoare. Până când obiectul atinge aceeași viteză ca și centura, acesta nu mai este supus la frecare și se execută o mișcare liniară uniformă cu banda transportoare. Banda transportoare face întotdeauna o mișcare liniară uniformă. Dacă doriți să combinați cele două împreună, trebuie să desenați o diagrama de deplasare a procesului de mișcare pentru a ușura studenții să înțeleagă. Pe scurt, atât timp cât obiectul se află pe banda transportoare, acesta dorește să atingă aceeași viteză ca și banda transportoare. În ceea ce privește dacă poate fi realizat depinde de condițiile reale. Simplificarea este: 1 studiaza accelerarea blocului; 2 trage o diagramă schematică a procesului de mișcare; 3 aflați relația de timp, relația de viteză, relația de deplasare și relația de deplasare a obiectului; 4 stabiliți ecuația, rezolvați rezultatul, discutați dacă este necesar.

3 model de placă

Acest tip de problemă este, de obicei, un mic cursor care se deplasează pe o placă de lemn, iar bucățile mici și plăcile lungi sunt legate printr-o pereche de frecare alunecătoare sau frecare statică. Separarea obiectelor de cercetare selectate, selectarea solului ca sistem de referință, aplicarea celei de-a doua legi a lui Newton și a cunoștințelor cinematice și găsirea deplasării panoului la sol. Cheia pentru rezolvarea unor astfel de probleme constă în analiza aprofundată și stabilirea unei imagini în minte. O imagine fizică clară și dinamică, pentru care ar trebui să desenați cu atenție o schiță. În timpul mișcării relative a plăcii de lemn și a blocului din lemn, forța de frecare alunecoasă f care acționează asupra blocului de lemn este puterea, iar forța de frecare alunecată f 'care acționează pe placa de lemn este rezistența și deplasarea plăcii din lemn este exact egală cu blocul din mișcarea relativă. Suma deplasării Sm a capătului din stânga al plăcii care părăsește placa și lungimea L a plăcii și mișcările lor uniforme de accelerare sunt completate în același timp t.

Exemplu: După cum se arată în figură, mașina cu masă M = 8kg este parcată pe o suprafață orizontală netedă și o forță constantă orizontală F = 8N este aplicată la capătul din dreapta al mașinii. Atunci când viteza de deplasare a autovehiculului spre dreapta ajunge la 3 m / s, o mica masa de m = 2 kg este usor plasata la capatul drept al căruciorului, iar factorul dinamic de frecare al blocului și micul atelier este μ = 0,2, presupunând că căruciorul este suficient de lung, întrebați: 1 Cât timp blocul se oprește în mișcare relativ la micul atelier? Care este deplasarea a 2 blocuri mici de la t0 = 3.0s dupa ce a fost plasat pe masina? (g durează 10m / s2)

Analiza: 1 După amplasarea blocului mic, mișcarea uniformă de accelerație se efectuează sub acțiunea fricțiunii. Accelerația a = pg = 2m / s2 și mașina accelerează cu accelerația a ', a' = ■ = m / s2 = 0,5m / S2, setarea timpului scurs t, blocul accelerează la aceeași viteză ca și căruciorul , și oprește mișcarea relativă cu micul atelier. Apoi, există a = v + a't (2 puncte) înlocuind soluția de date t = 2s, 2 blocuri mici și 2s înainte de mișcarea de accelerare, după o mișcare de accelerare uniformă de 1 sec = s2 atunci s = ■ la2 + la (3-t) + a "(3-t) 2 = 8,4m.

Metodele de rezolvare a acestor probleme sunt: 1 pentru a studia accelerarea blocului și a plăcii; 2 pentru a desena o diagramă schematică a proceselor respective de mișcare; 3 pentru a găsi relația de timp, relația viteză, relația de deplasare relativă a mișcării obiectului; 4 pentru a stabili ecuația, a rezolva rezultatul, necesar Discutați când.

În aceste trei modele, în special modelul cel mai complex al plăcii, le cere elevilor să analizeze accelerația lemnului și blocurilor de lemn, să scrie expresiile de deplasare și viteză și să găsească timpul pentru a atinge viteza comună. Al doilea este modelul benzii transportoare. În general, trebuie analizată numai accelerația și mișcarea obiectului, iar banda transportoare este în general o mișcare uniformă fără o analiză suplimentară. În cele din urmă, este de a prinde din urmă problema întâlnirii. Este doar o problemă cinematică și nu implică problema analizei forțelor. Relativ cea mai simplă, atâta timp cât formula de viteză a relației de deplasare poate fi o problemă. Pentru cele trei modele de mai sus, putem constata cu usurinta ca obisnuitele lor sunt: 1 pentru a scrie expresii de deplasare si viteza; 2 pentru a obține necunoscute pe baza relației dintre deplasare și viteză. Cred că în cele trei modele, atâta timp cât vă cunoașteți modelul plăcii, celelalte două modele pot fi rezolvate pe baza condițiilor cunoscute. Acest lucru poate reduce memoria studenților cu privire la numărul de modele și poate obține de două ori rezultatul cu jumătate din efort.