Modurile de defectare a benzii transportoare

- Jan 20, 2019-

Transportoarele cu benzi transportoare sunt utilizate pe scară largă în transportul pe distanțe scurte, cum ar fi echipamentele de amestecare, concasare și de sortare. Mai ales în producția de mine de cărbune, transportoarele cu bandă sunt utilizate pe scară largă în exploatarea cărbunelui în benzi de coborâre, coborâre, netede și pașnice și în benzi înclinate în zonele miniere. Transportul de materiale și de personal, în special în producția de mine de cărbune mari, este un dispozitiv indispensabil. Utilizarea și întreținerea sa reprezintă o sarcină importantă în întreținerea și reparația echipamentelor din producția de mine. Calitatea întreținerii afectează direct evoluția neîntreruptă a producției de mine de cărbune.


În timpul funcționării transportorului, devierea benzii transportoare are loc frecvent din diferite motive, care nu numai că cauzează uzură anormală și deteriorarea echipamentului de scurgere, reduce productivitatea, dar afectează și funcționarea normală a întregului echipament. Prin urmare, este o sarcină foarte importantă să judecăm corect cauza deviației benzii transportoare și să o eliminăm în timp.


Cauza principală a deviației benzii transportoare cu abaterea benzii transportoare este aceea că forța forței exterioare a centurii nu este zero în direcția lățimii benzii sau dacă efortul de tracțiune este perpendicular pe direcția lățimii benzii centura. Datorită numeroșilor factori care conduc la abaterea benzii, abaterea benzii ar trebui rezolvată din punct de vedere al proiectării, fabricării, instalării, punerii în funcțiune, utilizării și întreținerii transportorului.


Legea deviației este de a alerga strâns și de a nu rula în vrac, de a alerga în sus și de a nu rula scăzut, nu alerga înainte de a alerga, adică dacă etanșeitatea celor două laturi ale benzii nu este aceeași, banda se deplasează la strâns latură; dacă înălțimea benzii este diferită, banda se deplasează spre partea superioară. Dacă dispozitivul, cum ar fi suportul rolei, nu este montat pe secțiunea verticală a direcției de rulare a benzii, dar capătul este la capătul din spate (în direcția benzii care rulează), banda se va deplasa spre capătul din spate.

3-0mm-pvc-black-conveyor-belt31275451352

dfc3edb7512c804f6373c7f5f2bbcd91_u=578013056,2843323963&fm=27&gp=0

Motivele pentru abaterea transportorului cu benzi transportoare sunt următoarele:


Conducatorii proprii factori:


(1) Diferența de rigiditate a corpului este deformată sub sarcină, astfel încât banda transportoare este supusă unei forțe de susținere neuniformă în sus în timpul funcționării pentru a provoca abaterea.


(2) Rotația volanului nu este flexibilă, astfel încât banda transportoare este supusă unei rezistențe inegale la frecare în timpul funcționării pentru a provoca abaterea.


(3) Paralelismul și centrifugarea liniei centrale dintre rolele prezintă o eroare în instalare, care determină ca banda transportoare să compenseze banda transportoare centrală pentru a provoca o abatere în timpul funcționării.


(4) În producție, banda transportoare are propriile grosimi și inegalități și este inevitabil ca banda transportoare să fie deflectată atunci când este utilizată.


(5) Banda transportoare este necalificată la fabricație, deformare proprie îndoială, forță inegală în fiecare punct, provocând abatere.


(6) Atunci când banda transportoare este instalată în racordul fierbinte, poziția articulației nu este corectă, un unghi este generat și eroarea de conectare este mare, astfel încât banda transportoare produce o abatere în timpul procesului de rulare.


Factori umani pentru instalarea transportoarelor


(1) Poziția de montare a capului mașinii este determinată în mod necorespunzător, iar abaterea dintre linia centrală a rolei și linia centrală a transportorului este mare, astfel încât un unghi mare de înclinare este generat între banda transportoare și linia orizontală , iar banda transportoare produce o abatere în timpul operației.


(2) Abaterile între axa rolei de ghidare și linia centrală a transportorului sunt mari, ceea ce determină un unghi de înclinare mare între banda transportoare și linia orizontală, ceea ce determină ca banda transportoare să provoace abateri în timpul funcționării.


(3) Poziția de instalare a conductei de golire și a jgheabului de ghidare este necorespunzătoare, astfel încât materialul este distribuit neuniform în direcția de lățime a benzii transportoare, iar sarcina pe banda transportoare este neuniformă, ceea ce determină ca banda transportoare să provoace deviație în timpul funcționării.


Metoda de reglare a deviației benzii transportoare Metoda de ajustare a deviației trebuie determinată în funcție de direcția de rulare a benzii:


(1) Abaterea benzii transportoare trebuie efectuată în timpul operării fără încărcare a transportorului. În general, tamburul de cărbune este descărcat de pe cap și secțiunea goală este reglată mai întâi de-a lungul direcției de rulare a benzii, iar secțiunea de sarcină este ajustată ulterior.


(2) Reglarea metodei mecanismului de tensionare: Dacă banda se îndepărtează de aceeași parte în condiții de încărcare și încărcare grea, etanșeitatea celor două laturi ale benzii este diferită, iar tensiunea trebuie reglată în conformitate cu legea de a alerga strâns și nu a ieșit liber. Șurubul sau contragreutatea mecanismului de strângere, dacă banda este deviată spre stânga și dreapta și direcția este fixă, banda este slăbită și mecanismul de tensionare trebuie ajustat.


(3) Reglarea metodei cilindrului: Dacă banda este deviată la tambur, aceasta indică faptul că tamburul este sub nivelul, tamburul este înclinat axial sau un capăt al tamburului este la capătul din față. În acest moment, orizontalitatea și paralelismul tamburului ar trebui corectate. .


Banda transportoare se scurge la tambur și este în principal ajustată din următoarele două aspecte: În primul rând, există o eroare în înălțimea scaunului lagărului la ambele capete ale tamburului, astfel încât axa tamburului să nu fie orizontală , determinând cureaua de transport să se desprindă, iar rola poate fi ajustată și reglată pe scaunul rulmentului. Axa este orizontală; a doua este că linia centrală a tamburului nu este perpendiculară pe linia centrală a transportorului. Poziția scaunului lagărului poate fi reglată pentru a se asigura că linia centrală a tamburului este perpendiculară pe linia centrală a transportorului.


(4) Reglarea suportului rolei (sau a cadrului): banda transportoare poate fi ajustată în alte locuri pentru reglarea rolelor. La rolă, banda offset este rotită în lateral și cilindrul funcționează spre bandă. Direcția, deplasați un unghi, dimensiunea unghiului trebuie determinată în funcție de funcționarea benzii.


În cazul în care banda transportoare se deplasează întotdeauna pe o parte atunci când nu este încărcată, suportul rolei de pe partea decalată trebuie deplasat înainte cu 12 cm în direcția benzii de rulare sau dacă celălalt suport (sau cadru) trebuie ridicat în mod corespunzător.


(5) Eliminarea metodei lipicioase: Dacă rola și rola sunt aderate parțial la material, diametrul rolei va fi mărit, ducând la o creștere a tensiunii benzii la locul respectiv, provocând astfel o abatere, iar materialul aderent trebuie curățat în timp.


(6) Reglarea metodei de gravitație: Dacă banda transportoare nu se scurge atunci când este goală și se deplasează întotdeauna într-o parte atunci când este încărcată cu greutate, aceasta indică faptul că banda a fost excentrică, iar poziția buncărului sau a transportorului cu bandă trebuie să fie ajustată pentru a face caseta Încărcare pentru a preveni că nu merge bine.


(7) Reglarea metodei benzii transportoare: Dacă marginea benzii este uzată grav sau cusătura benzii nu este paralelă, tensiunea de pe ambele părți a benzii va fi inconsecventă, iar banda ar trebui să fie rectificată sau înlocuită .


(8) Instalarea metodei cu role offset: Dacă pe transportor sunt instalate două seturi de rolă de centrare automată (rolă plată sau rolă de canelură), abaterea benzii poate fi corectată automat. De exemplu, atunci când banda este deviată și frecat de o parte a rolei de stop mici, brațul de pe latură trebuie mutat înainte în direcția de rulare a benzii, iar cealaltă față se va mișca în sens invers relativ, iar banda se va mișca înapoi. Deplasați partea rolei până când revine în poziția normală.


(9) Metoda cu role de instalare limitată: Dacă banda este întotdeauna decalată pe o parte, cilindrul vertical limită poate fi instalat pe cadrul din direcția de deviație, astfel încât banda poate fi resetată forțat pe de o parte și rola verticală pot fi ajustate pe de altă parte. Reduceți tensiunea benzii laterale offset și mutați banda de cealaltă parte.


(10) Instalarea metodei dispozitivului de corecție automată: Pentru a preveni scurgerea benzii, instalați un dispozitiv de corecție automată pe transportor.


Măsuri de precauție pentru devierea transportoarelor cu bandă transportoare


(1) Atunci când banda este proiectată, se poate seta un set de role de auto-aliniere pentru fiecare 10 seturi de cilindri din secțiunea de sarcini grele și o rolă de reglare paralelă poate fi setată pentru fiecare 610 seturi de cârlige în regimul de mers în gol secțiune. Transportorul în sine este părtinitor.


(2) La instalarea transportorului, asigurați-vă mai întâi că centrul de instalare al transportorului și poziția de instalare a capului mașinii sunt corecte și că toate părțile transportorului nu sunt înclinate de-a lungul liniei centrale, iar întregul corp este obligat să fi drept.


(3) Verificați întotdeauna abaterea benzii în jurul transportorului și nu este permis fenomenul de măcinare a marginii benzii.


(4) îmbinarea benzii trebuie să fie inspectată frecvent, iar partea deteriorată trebuie tăiată în timp. Revenirea trebuie făcută perpendicular pe linia centrală a benzii.


(5) Verificați întotdeauna rotirea dispozitivului de încărcare și înlocuiți-l în timp cu volanul necalificat.


Consolidarea întreținerii și întreținerii zilnice a benzii poate elimina și reduce deviația benzii, care va juca un rol foarte bun în îmbunătățirea productivității și îmbunătățirea eficienței economice.