Banda de transport a benzii transportoare 4

- Jan 21, 2019-

elt transportor, principiul de funcționare a colectorului de praf al benzii transportoare


Transportorul cu bandă și colectorul de praf al benzii transportoare sunt compuse în principal dintr-un corp de cutie superioară, un corp de cutie de mijloc, o găleată de cenușă, un dispozitiv de egalizare a admisiei aerului, un suport, o pungă de filtrare și un dispozitiv de suflare, un dispozitiv cu protecție împotriva exploziilor.


Aerul încărcat cu praf intră în fiecare boiler de cenușă al compartimentului din egalizatorul de flux al aerului de admisie al colectorului de praf și sub devierea dispozitivului de deviere a găurii de cenușă praful particulelor mari este separat și cade direct în buncărul de cenușă, praful intră uniform. Cutia de mijloc este adsorbită pe suprafața exterioară a pungii de filtru, iar gazul curat pătrunde în cutia superioară a pungii de filtru. Praful de pe punga de filtru se acumulează mai mult atunci când rezistența dispozitivului atinge o valoare limitată de rezistență (în general stabilită la 1500 Pa). După ce dispozitivul de curățare închide automat supapa offline dintr-o singură linie în funcție de timpul de reglare a timpului de curățare, supapa de puls controlată electronic este deschisă în funcție de programul de timp stabilit și suflarea aerului este suflată, iar presiunea din sacul de filtrare este colectată prin suflarea instantanee a aerului comprimat. În creștere, praful de pe punga de filtru este aruncat (chiar dacă praful lipicios și fin poate fi curățat temeinic) în buncărul de cenușare și descărcat de mecanismul de descărcare a cenușii

image

Structura principală și caracteristicile transportorului cu bandă și a colectorului de praf al benzii transportoare


1) Cu mecanism de curățare avansat, tehnologia este avansată și fiabilă, iar curățarea este completă.


2) Dispozitivul de intrare și de egalizare a fluxului de aer bine conceput și tehnologia de deviere a găurii de cenușă rezolvă fenomenul că fluxul de aer din fiecare sub-cameră apare adesea în filtrul de sac general.


3) Capătul superior al sacului de filtru adoptă structura cercului în creștere, care nu numai că are o bună performanță de etanșare, ci și rapid și simplu în repararea și înlocuirea sacului și realizează schimbarea sacului în afara mașinii.


4) Există cerințe speciale și stricte privind fabricarea și structura cuștii.


5) Valva pulsului electromagnetic adoptă componente importate, iar durata de viață a diafragmei de piese uzate este de peste 1 milion de ori.


6) Controlul colectorului de praf adoptă controlerul avansat cu trei moduri de control: temporizare și manual. Pentru colectorul de praf


7) Supapa puls, supapa de evacuare a cenușii etc. pentru a obține un control complet al sistemului.


Astfel de colectori de praf de transport cu bandă sunt utilizați în mine, plante de piatră, plante de concentrare, instalații de spălare a cărbunelui, instalații de preparare a cărbunelui și sisteme de manipulare a cărbunelui.

image