Conducătorul benzii transportoare

- Jan 17, 2019-

Curele de transfer și banda transportoare nu sunt același lucru, aveți grijă să nu confundați.


O bandă transportoare este un tip de echipament care este o transmisie mecanică care utilizează o centură flexibilă care este tensionată pe o roată pentru mișcarea sau transmisia de putere.


Conform principiului de transmisie diferit, există o transmisie cu bandă de tip fricțiune care este condusă de frecare între curea și scripete și o transmisie a curelei de distribuție care este acționată de curea și dinții de pe scripete.

În funcție de aplicație, transmisia curelei poate fi împărțită în curele de transmisie industriale generale, centurile de transmisie auto, centurile de transmisie a mașinilor agricole și curelele de transmisie pentru aparatele de uz casnic.


Cureaua de transmisie de tip fricțiune este împărțită într-o centură plană, o centură cu curea și o centură specială (centură cu nervură V, centură rotundă) în funcție de forma secțiunii acesteia.


Unitatea centurii plate


Există mecanisme de acționare deschise, transversale și transversale etc., care sunt adaptate la diferitele poziții relative ale arborelui de antrenare și ale arborelui antrenat și la diferite direcții de rotație.

Structura transmisiei centurii plate este simplă, dar este ușor de alunecat și este de obicei utilizată pentru o transmisie cu un raport de transmisie de aproximativ 3.


Curea cu curea transversală


Atunci când transmisia curelei trapezoidale funcționează, centura este așezată în canelura corespunzătoare pe scripete, iar centura este acționată de frecare dintre curea și canelură.


Curelele T sunt utilizate în mod obișnuit în combinație cu un număr de caneluri pe scripete.


Când conduceți cu o curea trapezoidală, centura este în contact bun cu roata, alunecarea este mică, raportul de transmisie este relativ stabil și operația este stabilă.

Transmisia cu curea trapezoidală este potrivită pentru aplicații cu distanțe medii scurte și rapoarte de transmisie mari (în jur de 7) și funcționează bine în unități verticale și înclinate.


În plus, deoarece triunghiurile sunt folosite în combinație, una dintre daune nu cauzează un accident.


Curea cu curea multi-nervuri


Flexibilitatea este foarte bună, iar partea din spate a centurii poate fi de asemenea folosită pentru a transfera energie.


Dacă unghiul de reținere în jurul fiecărei scripeți este suficient de mare, o astfel de bandă poate fi utilizată pentru a acționa simultan mai multe accesorii (alternator, ventilator, pompă de apă, compresor de aer condiționat, pompă servodirecție etc.) a vehiculului.


Are cinci secțiuni, inclusiv PH, PJ, PK, PL și PM. Secțiunea PK a fost utilizată pe scară largă în automobile în ultimii ani.


Această curea permite utilizarea unei scripeți mai înguste (diametru dmin ≈ 45 mm) decât o centură triunghiulară îngustă.


Pentru a putea furniza aceeași putere, pretensionarea benzii este, de preferință, mărită cu aproximativ 20% în comparație cu o bandă V îngustă.


Cureaua de distribuție


Suprafața de lucru a centurii este formată în formă de dinți, iar suprafața marginii rolei este de asemenea formată într-o formă dentară corespunzătoare, iar centura este cuprinsă în principal cu scripetele pentru transmisie.

Curelele dințate sincrone utilizează, în general, o frânghie din oțel subțire, ca strat puternic, iar suprafața exterioară este acoperită cu poliuretan sau neopren.

Linia centrală a stratului puternic este definită ca linia de întindere a centurii, iar circumferința liniei centurii este lungimea nominală. Parametrii de bază ai benzii sunt p săptămânal și modulul m.