Frecarea benzii transportoarelor

- Jan 22, 2019-

Într-un prim aspect, invenția se referă la un mecanism de antrenare intermitentă a unei benzi transportoare, banda transportoare parțial înconjurată de o tambur care se rotește în jurul unei axe centrale, mijloacele de antrenare cuprinzând un element de antrenare și un element de transmitere a mișcării.

Într-un al doilea aspect, invenția se referă la o metodă de antrenare a unei astfel de benzi transportoare.

u=3098582683,4255898240&fm=27&gp=0.jpgu=2821613127,1349256846&fm=27&gp=0.jpg


Tehnica de fundal:

Benzile transportoare de tipul descris pot fi utilizate în multe aplicații diferite. Astfel de aplicații sunt, de exemplu, creșterea animalelor, cum ar fi creșterea bovinelor și a porcilor. În astfel de aplicații, s-a cunoscut anterior utilizarea unei pardoseli mobile pentru a forma un spațiu de creștere a animalelor care include o astfel de bandă transportoare pentru utilizarea în îndepărtarea fecalelor și / sau alimentarea cu alimente. Prin urmare, în această aplicație, banda transportoare are o lățime considerabilă și este condusă încet și intermitent. O bandă transportoare pentru această utilizare este dezvăluită, de exemplu, în WO 02/071836.

În multe cazuri, centura care trece prin tambur prezintă o tendință de mișcare laterală / laterală de-a lungul tamburului. Uneori este nevoie de o multime de forta pentru a contracara aceasta tendinta si pentru a mentine centura pe loc. Dacă banda transportoare este foarte lată și este realizată din oțel ca în aplicațiile de mai sus, poate fi deosebit de dificil să contracar tendința de a mișca și de a ține centura pe poziție. Măsurile de menținere a benzii transportoare în acest mod sunt costisitoare și cauzează pierderi de frecare și uzură a centurii. O altă posibilitate este de a roti tamburul în direcții opuse la intervale regulate pentru a permite centurii să se miște lateral înapoi. Cu toate acestea, dezavantajul este că banda transportoare va fi de asemenea trasă înapoi în direcția de transport.

În acest caz, un obiect al prezentei invenții este de a furniza un dispozitiv de antrenare pentru o bandă transportoare de tipul descris și o metodă de antrenare a unei astfel de benzi transportoare, care poate corecta poziția laterală a benzii transportoare pe tambur fără Defectele indicate mai sus apar

u=3991471311,3441744518&fm=27&gp=0微信图片_20190102105408


Rezumatul invenției

Într-un prim aspect al invenției, obiectul stabilit a fost realizat printr-un dispozitiv de antrenare definit de preambulul revendicării 1 și cuprinzând un element de antrenare caracteristic, dispus pentru a efectua o mișcare alternativă; elementul de transmisie a mișcării este Mișcarea elementului de antrenare în prima direcție este aranjată pentru a roti cilindrul în prima direcție de rotație și pentru a deplasa banda transportoare; elementul de transmisie a mișcării este aranjat în mișcarea elementului de antrenare în a doua direcție, astfel încât rola este în cazul în care banda transportoare este staționară. A doua direcție de rotație se rotește.

Prin rotirea reciprocă a tamburului, este posibil să se corecteze posibila mișcare laterală a benzii transportoare în timpul fiecărei curse de întoarcere. Deoarece cureaua transportoare rămâne staționară în timpul mișcării de întoarcere a tamburului, (banda transportoare) poate rămâne în mișcare într-o singură direcție, evitând astfel transportul înapoi al articolului. Deoarece dispozitivul de acționare îndeplinește astfel funcțiile de antrenare a benzii transportoare în direcția de transport dorită și furnizarea corecției pentru mișcarea laterală, costul este mult redus comparativ cu furnizarea dispozitivului de acționare separat și a dispozitivului de corecție.

Conform unui exemplu de realizare preferat al dispozitivului de antrenare conform invenției, gradul de mișcare de rotație a tamburului în ambele direcții de rotație este substanțial (substanțial) egal. Astfel, se obține cel mai bun efect de corecție asupra mișcării laterale.

Conform unui alt exemplu de realizare preferat, elementul de antrenare cuprinde un tub telescopic acționat sub presiune (tub ondulat, conductă de aer) și un arc mecanic. Aceasta realizează mișcarea alternativă a elementului de antrenare într-un mod foarte simplu și convenabil. Numărul de părți active ale unității este minimizat și devine mai robust și mai puțin susceptibil la interferențe. De exemplu, tubul telescopic poate fi realizat într-un furtun țesut similar unui furtun de incendiu, iar arcul de tensionare poate fi aranjat în paralel cu tubul telescopic. Desigur, ca alternativă, se poate folosi un resort de compresie. În plus, tubul telescopic însuși poate fi elastic, astfel încât nu sunt necesare arcuri suplimentare.

În conformitate cu o altă variantă de realizare preferată, elementul de transmitere a mișcării cuprinde un braț conectat la elementul de antrenare, un element de presiune conectat la braț, un element de gât dispus pe cel puțin o suprafață de capăt a tamburului, brațul fiind montat rotativ pe gât formează un suport montat pe fața de capăt,

Brațul este aranjat să deplaseze mai întâi elementul de presiune pe banda transportoare în timp ce elementul de acționare se deplasează în prima direcție și apoi determină ca banda transportoare să efectueze mișcarea de către elementul de presiune adiacent în timp ce marginea rolei este avansată de elementul de gât elementul de presiune Prima direcție de rotație este rotită și brațul este aranjat pentru a deplasa mai întâi elementul de presiune atunci când elementul de antrenare se deplasează în a doua direcție astfel încât să nu se mai învecineze cu banda transportoare și să se sprijine pe elementul portant și apoi să treacă prin elementul de transport și forma gâtului și rotirea tamburului în cea de-a doua direcție de rotație.

Acest element de transmisie de mișcare în formă de model furnizează modelul de mișcare descris cu foarte puține părți în mișcare și o cooperare simplă între piesele în mișcare. Aceasta reduce costurile de fabricație și de întreținere ale dispozitivului. Această simplitate, de asemenea, face ca dispozitivul să fie extrem de fiabil din punct de vedere operațional chiar și în medii cu praf unde este adesea posibil.

În conformitate cu o altă variantă de realizare preferată, purtătorul și conectarea elementului de antrenare și a brațului sunt situate pe o parte a unui plan care trece prin axa centrală a tamburului, în timp ce gâtul și elementul de presiune sunt situate pe cealaltă față / latură. În acest fel, forța poate fi efectiv transmisă prin pârghie.

Conform unui alt exemplu de realizare preferat, elementul de presiune este în formă de tijă, paralel cu tamburul și se extinde de-a lungul majorității lungimii tamburului. Datorită acestei prelungiri pe direcția longitudinală, forța este distribuită pe o suprafață mare, evitând astfel concentrația încărcăturii și evitând înclinația direcției forței.

În conformitate cu un alt exemplu de realizare avantajos, dispozitivul de antrenare este comandat astfel încât acesta este alternativ într-o stare inactivă cu o durată lungă și o stare activă cu o durată scurtă, în care unitatea este inactivă atunci când unitatea este inactiv, atunci când unitatea este activă atunci când efectuează un anumit itinerar. Astfel, invenția poate fi aplicată în mod avantajos aplicațiilor în care transportul materialului este necesar doar pentru anumite perioade scurte de timp.

Conform unei alte variante de realizare preferate, banda transportoare este o podea mobilă a unității de creștere a animalelor. Invenția este utilizată în primul rând pentru astfel de aplicații în care avantajele invenției sunt foarte valoroase.

Varianta preferată de realizare preferată a dispozitivului de antrenare conform invenției este definită în revendicările dependente din revendicarea 1.

Într-un al doilea aspect al invenției, obiectul stabilit a fost realizat printr-o metodă definită de preambulul revendicării 9 și cuprinzând caracteristica de antrenare în timp ce execută alternativ prima fază și a doua fază. În prima etapă, tamburul se deplasează în prima direcție de rotație în timp ce banda transportoare se mișcă; în a doua fază, tamburul se deplasează în cea de-a doua direcție de rotație, în timp ce banda transportoare rămâne staționară.

Conform unui exemplu de realizare preferat al metodei invenției, metoda este implementată cu ajutorul dispozitivului de antrenare conform invenției, în special prin intermediul oricărei variante preferate a dispozitivului de antrenare conform invenției.

În mod corespunzător, se obțin tipurile corespunzătoare de avantaje deja descrise mai sus cu privire la dispozitivul de antrenare conform invenției.

Invenția va fi evidentă din următoarea descriere detaliată a exemplelor de realizare preferate ale invenției.