Bandă de transport cu bandă transportoare

- Mar 02, 2019-

În timpul procesului de transport, încărcare și descărcare, materialul se mișcă în raport cu aerul, determinând particulele fine să zboare în aer pentru a forma praf. În centralele electrice pe bază de cărbune, benzile transportoare de cărbune sunt locuri contaminate cu praf. Părțile care generează praf se concentrează în principal pe punctele de transfer, centurile de întoarcere, alimentatoarele de cărbune, ieșirile / intrările de concasoare pentru cărbune și buncărele de cărbune.


1. Mecanismul de îndepărtare a prafului prin pulverizarea apei


Îndepărtarea prafului cu pulverizare a apei trebuie să presurizeze apa și să o pulverizeze prin duze cu randament ridicat pentru a forma un număr mare de picături de apă fină care se deplasează la viteză mare. Picăturile de apă în mișcare se ciocnesc cu particulele de praf pentru a se combina, particulele cresc datorită umidității suprafeței și particulelor. Sub acțiunea apei de suprafață este ușor să se adune împreună pentru a forma praf de particule mari, astfel încât greutatea particulei corpul crește și accelerează la suprafața cărbunelui pe centură, purificând aerul.


2. Compoziția și caracteristicile sistemului de pulverizare a apei


Sistemul de pulverizare a apei constă din două părți principale, sistemul de apă și sistemul de control. Sistemul de pulverizare a apei este compus în principal din dispozitiv de alimentare cu apă, conductă, supapă solenoidală și duză; Figura 1 Sistem de îndepărtare a prafului prin pulverizare cu apă

image

Îndepărtarea prafului prin pulverizare cu apă are avantajele unui sistem simplu, operare și întreținere convenabilă, investiții mici, efect de îndepărtare a prafului etc., nu este nevoie să colectați și să transportați gaz praf și nici un tratament secundar al prafului. În comparație cu eliminarea prafului sub presiune, ventilatorul, conducta de aer, recuperarea prafului și alte instalații sunt eliminate, ceea ce nu va cauza poluarea secundară a prafului. Prin urmare, este mai frecvent în diferite industrii.


3, controlul și funcționarea sistemului de pulverizare a apei


Controlul este nucleul funcționării normale a întregului sistem de îndepărtare a prafului de apă. Se pot utiliza atât metode automate, cât și manuale de control. Pentru a obține efectul de îndepărtare a prafului, sistemul de pulverizare trebuie să funcționeze într-un mod automat de comandă pentru a realiza funcționarea nesupravegheată.


Prin intermediul controlerului fotoelectric instalat pe ambele părți ale tamburului benzii transportoare, atunci când materialul trece sau se oprește, controlerul emite o comandă de deschidere / închidere în timp și sistemul de pulverizare se deschide automat / se închide pentru a efectua operația de pulverizare cu apă. Acest lucru poate economisi apă, poate economisi energie electrică și poate elimina praful.

image