Banda transportoare în ocean

- Mar 20, 2019-

Curelele de transport oceanice, cunoscute și sub numele de circulația sarelor calde și circulația sarelor fierbinți, sunt fenomene ale fluxului de mare adâncime la scară globală. Controlează 90% din oceanele și apele lumii, joacă un rol vital în reglementarea sistemului climatic al Pământului și poate fi unul dintre factorii care declanșează schimbările climatice. În ultimii ani, a atras atenția comunității academice, precum și un blockbuster de la Hollywood "Ziua după zi". De asemenea, a atras atenția publicului larg.

1523298310

analiză înrudită

Paleoclimatologii cred că în istoria geologiei, stagnarea "centurii oceanice" a afectat climatul global și există precedente. Acum circa 12.900 de ani, în perioada târzie a glacialului, clima globală sa încălzit treptat, dar această tendință a fost întreruptă de perioada bruscă de 1300 de ani, care mai târziu a fost numită perioada "noului zorăitor". Studiul a constatat că, la începutul perioadei "New Fairy Wood", temperatura medie din zona continentală a emisferei nordice a scăzut cu 70 de grade Celsius, și a crescut brusc cu 100 de grade la sfârșitul acestei perioade. Oamenii de știință, în general, cred că din cauza stagnării "centurii oceanice", aceasta face ca emisfera nordică să se răcească, extindând astfel perioada glaciară a întregului pământ.


În prezent, oamenii de știință se limitează la a ghici când "centura oceanică" este stagnantă. Unii oameni cred că dacă temperatura medie globală crește cu 70C până în 2100. "Banda transportoare Ocean" probabil va stagna; alții cred că, în funcție de rata actuală de topire a ghețarilor Arctic, 150 de ani de "centuri oceanice" vor fi complet stagnante. Dacă stagnarea "Centurii Oceanului" va provoca "epoca de gheață vine" este încă neconcludentă. În prezent, cercetarea științifică demonstrează că degradarea "centurii oceanice" va determina scăderea temperaturii în latitudinile mijlocii și înalte ale emisferei nordice a Pământului, chiar ajungând la nivelul glacial; dar va încălzi și mai mult ecuatorul.