Transportoare cu bandă transportoare

- Mar 16, 2019-

Senzorul de deplasare, cunoscut și ca senzor liniar, este un dispozitiv liniar care aparține inducției metalice. Funcția senzorului este de a converti diferite cantități fizice măsurate în energie electrică. În procesul de producție, măsurarea deplasării este, în general, împărțită în două tipuri: măsurarea dimensiunii fizice și deplasarea mecanică. Conform formei de transformare măsurată a variabilei, senzorul de deplasare poate fi divizat în analog și digital. Tipul analogic poate fi împărțit în două tipuri: tip fizic și tip structural. Senzorii de deplasare folosiți în mod obișnuit sunt în mare parte structuri analogice, inclusiv senzori de deplasare a potențiometrului, senzori de deplasare inductiv, mașini de auto-aliniere, senzori de deplasare capacitivă, senzori de deplasare a curenților turbionari și senzori de deplasare de tip Hall. Un avantaj important al senzorilor de deplasare digitală este ușurința cu care semnalele pot fi trimise direct către un sistem informatic. Astfel de senzori evoluează rapid și devin din ce în ce mai răspândiți.

image

Deoarece nu există un contact direct între inelul magnetic activ și componenta sensibilă ca poziție determinată,


Prin urmare, senzorul poate fi utilizat în medii industriale extrem de dure și nu este sensibil la ulei, soluție, praf sau altă poluare. Gradul de protecție IP este mai mare de IP67. În plus, senzorul utilizează materiale de înaltă tehnologie și tehnologie avansată de procesare electronică, astfel încât poate fi utilizată în condiții de temperatură înaltă, înaltă presiune și în condiții de oscilație ridicată. Semnalul de ieșire al senzorului este o valoare absolută de deplasare. Chiar dacă alimentarea este întreruptă sau reconectată, datele nu vor fi pierdute și nu este nevoie să reveniți la zero. Deoarece componentele sensibile sunt fără contact, chiar dacă detectarea se repetă, senzorul nu va mai fi purtat, ceea ce poate îmbunătăți considerabil fiabilitatea și durata de viață a testului.


Senzorul de deplasare magnetostrictivă utilizează principiul magnetostricției pentru a măsura cu precizie poziția prin generarea unui semnal de impuls de tensiune prin intersecția a două câmpuri magnetice diferite. Elementul de măsurare este un ghid de undă, iar elementele sensibile din ghidul de undă sunt realizate dintr-un material magnetostrictiv special. Procesul de măsurare este un puls de curent generat de camera electronică a senzorului, care este transmis în interiorul ghidului de undă pentru a crea un câmp magnetic circumferențial în afara ghidului de undă care intersectează câmpul magnetic generat de inelul magnetic în mișcare care este plasat pe ghidul de undă ca poziție Schimbare. La momentul magnetostricției, în ghidul de undă se generează un semnal puls de undă mecanică, iar semnalul pulsului de undă mecanică tensionat este transmis la o viteză fixă de sunet și este detectat rapid de camera electronică.