Suportul benzii transportoarelor

- Mar 18, 2019-

Trei metode comune

Metoda de îmbinare mecanică a benzii transportoare


În general, se folosește îmbinarea cu cataramă. Această metodă de îmbinare este convenabilă și convenabilă și economică, dar îmbinarea are o eficiență scăzută și este ușor de deteriorat, ceea ce are o anumită influență asupra duratei de viață a produsului benzii transportoare. În racordurile antistatice cu benzi transportoare antistatice din PVC și PVG, produsul este utilizat în general în produse cu 8 sau mai puține centuri.

t01ac5ee40a29f2efbd

Metoda cu capul de îmbinare la rece a benzii transportoare


Banda transportoare

Adică un adeziv rece adeziv este utilizat pentru a face îmbinarea. Această metodă comună este mai eficientă și mai mecanică decât articulația mecanică și ar trebui să aibă un efect de îmbinare mai bun, dar din punct de vedere practic, deoarece condițiile de proces sunt dificil de stăpânit, calitatea adezivului are o mare influență asupra articulației . Deci nu este foarte stabil. În prezent, adezivii bine-cunoscuți din China sunt utilizați în benzi transportoare utilizate pe piața internă, cum ar fi cauciucul Shengka SK811 și seria LDJ243.


Metoda de îmbinare la cald de vulcanizare cu bandă transportoare


Barele transportoarelor s-au dovedit a fi cea mai ideală metodă comună în mulți ani de luptă reală, care poate asigura o eficiență ridicată a articulațiilor și este, de asemenea, foarte stabilă, iar viața comună este, de asemenea, lungă și ușor de înțeles. Cu toate acestea, există dezavantaje, cum ar fi procese dificile, costuri ridicate și timp lung de articulație.

t013c6405dc6d6ae45e

Folding editați acest motiv din cauciuc cauze greu

Motivul pentru care cauciucul benzii transportoare este fierbinte și vulcanizat este relativ dur.


După realizarea îmbinării pe banda transportoare, se constată adesea că porțiunea de îmbinare este mai dificilă decât alte părți. Procesul de vulcanizare a benzii transportoare este de fapt un proces în care cauciucul vulcanizat continuă să reticuleze. Deoarece trebuie să fie încălzit și presurizat în timpul vulcanizării și durează mult timp, după o lungă perioadă de vulcanizare, duritatea cauciucului vulcanizat va crește, astfel încât partea de îmbinare va fi mai greu decât celelalte componente.

1dfa86bbdee036c8ffe5240c849ee93c_u=2390037158,736764296&fm=85&s=B8C3E3487BAAB76A4A50441F0300C0C2

Rezistența la îmbinarea benzii transportoare este mai mică decât cea a centurii normale. În general, atunci când este conectată mecanic, rezistența articulației poate ajunge doar la 40-50% din rezistența centurii. Atunci când calitatea lipiciului rece este mai bună, rezistența articulației poate ajunge la 60-70%, iar rezistența articulației fierbinți poate ajunge la 80-90%. Metoda comună este corectă și nu există defecte de calitate). Deoarece rezistența articulației este relativ scăzută, dacă metoda de lipire nu este corectă, rezistența articulației va fi mai mică, cum ar fi atunci când cuțitul este deschis, următorul strat de pânză este deteriorat, lustruirea este excesivă, lungimea a suprapunerii este insuficientă, numărul de pași este insuficient, iar îmbinarea este lipită. Performanța cauciucului utilizat nu este bună sau a fost cauzată de defectarea sulfului, șlefuirea excesivă a cablurilor din sârmă, ruginirea cablurilor din oțel, etc., iar rezistența părții de îmbinare va fi mult redusă. Când este folosit, partea comună este ușor de rupt.


În plus, în cazul în care banda transportoare nu utilizează cleiul de etanșare sau în cazul în care direcția îmbinării lipite este greșită, partea de îmbinare este predispusă la fisurare (partea de adeziv de suprafață).

微信图片_20190311144958