Conducătorul cu bandă transportoare

- Apr 03, 2019-

Curelele de transport ușoare includ în principal benzi transportoare din PVC, benzi transportoare din cauciuc și plastic, benzi transportoare PU etc., utilizate pe scară largă în industria alimentară, logistică, electronică, tutun, lemn, piatră, fitness și alte domenii. Adecvarea motorului benzii transportoare afectează în mod direct capacitatea de rulare netedă și capacitatea de transport a benzii transportoare. Prin urmare, modul de alegere a unui motor corespunzător este o parte importantă a designului benzii transportoare. Această lucrare analizează selecția și calculul motorului benzii transportoare. .

Un atelier de ambalare al producătorului de CD-uri efectuează transformări tehnice. Proiectul se referă la producția de conexiuni a două mașini de ambalat. Schema este de a folosi banda transportoare pentru a fi transportată de robot, iar întregul este controlat de PLC, suplimentat cu componente pneumatice, componente de poziționare, componente de circuit de joasă tensiune, transmisie mecanică. Componentele, etc., formează o buclă de control cu buclă închisă. Baza pentru alegerea motorului transportorului și calculele aferente sunt următoarele:

u=153731334,1986041718&fm=76

图片6

În primul rând, analiza condițiilor de muncă:

Puterea maximă a mașinii de ambalat SKS este de 6120 cutii pe oră. Producția generală a mașinii de ambalare inferioară a mașinii este de 70 de saci pe oră, ceea ce reprezintă 7 000 de cutii la 10 cutii. Capacitatea de transport a benzii transportoare trebuie să fie mai mare decât viteza de producție a mașinii. Viteza de producție a benzii transportoare este de 6.500 de cutii pe oră, 65 de pungi, iar mărimea casetei de CD este de 142 × 124 × 10, astfel încât viteza minimă de transport a benzii transportoare este de 9,23 metri pe oră. La 0.154 metri pe minut, iar diametrul tijei de transmisie a benzii transportoare este Φ20mm, viteza stick-ului de transmisie este de cel puțin 2.45r / min.

Greutatea unei cutii de CD-uri este de 70 de grame, un pachet este de 10 cutii, 700 de grame, iar benzile transportoare au în general 5-7 pungi, astfel încât banda transportoare are o greutate de livrare de 3,5 KG-4,9 KG, iar greutatea maximă este de 5KG. Datorită poziționării materialelor, distanța de transport trebuie să fie exactă, iar cantitatea de supra-rotire este mică. Prin urmare, motorul trebuie să aibă următoarele caracteristici: frânarea și menținerea încărcăturii după întreruperea alimentării; viteza de frânare este rapidă, cantitatea de supra-rotație este mică; se poate realiza frecvent pornirea. Calculați 65 de pungi pe oră, adică dați 1 sac pentru 55 de secunde, astfel încât motorul trebuie să înceapă și să se oprească de cel puțin 2 ori pe minut.

u=180000516,203404639&fm=27&gp=0

În al treilea rând, determinați modelul motorului și al accesoriilor aferente.

În combinație cu utilizarea efectivă a sursei de alimentare și a pieselor de schimb din fabrică, este selectat motorul frânei electromagnetice, modelul este 60-YB-06D-V22 (dimensiunea cadrului 60, motorul frânei electromagnetice YB, axul rotund 6W, 220V monofazat) ; modelul de cutie de viteze este modelul 60-GK-60H (cutie de viteze cu dimensiunile 60, cutie de viteze de reducere 6W, raport de reducere 60, structură standard); acesta este conectat direct la banda de transmisie a benzii transportoare cu cuplaj elastic, elastic

Tipul de cuplare este 28MC08-08 (diametrul exterior nominal Φ28, diametrul interior este Φ8); tipul de picior de montare a unghiului drept este RAL60.

În al patrulea rând, concluzia.

După aplicarea efectivă, puterea motorului este aleasă moderat, viteza de transport este adecvată, operația este stabilă, iar rata de defecțiune este scăzută, ceea ce corespunde pe deplin cerințelor de proiectare. Prin analiza condițiilor de lucru, a exemplelor de proiectare, a calculelor de încărcare etc., motorul poate fi selectat în mod rezonabil, sigur și fiabil. Cele de mai sus sunt doar procesul de selecție și instalare. Pentru cablarea circuitului de comandă, consultați alte documente.