Piese de banda transportoare

- Dec 28, 2018-

Transportoare toate trebuie să fie conectat în formă de inel pentru a fi utilizate, astfel încât calitatea articulatiile centurii transportoare afectează în mod direct durata de viaţă a banda transportoare şi dacă linia de transport poate rula fără probleme şi fără probleme. Metode comune de transportoare articulaţiilor includ mecanice articulaţiilor, rece lipit articulaţiilor şi fierbinte vulcanizat articulaţiilor.

Categoria de banda transportoare

Transportoare pot fi împărţite în cauciuc curele si centuri de plastic.

Metode de trei comune de editare


Transportoare centură mecanice metoda comun

În general, utilizarea de articulaţii de cataramă centura este comod şi convenabil şi economice, dar articulatiile sunt reduse în eficienţa şi uşor de a deteriora, care are un anumit impact asupra duratei de viaţă a banda rulanta belt produse. PVC si PVG întreaga bază ignifugă transportoare antistatice centura articulaţiilor, produse de centura etapa 8 sau mai mici sunt utilizate în general.

Banda rulanta belt rece lipirea cap metoda

Transportoare comune

Transportoare comune

Asta este, un adeziv de rece-adeziv este folosit pentru comun. Această metodă comun este mai eficientă şi mai mecanice decât comun mecanice, şi ar putea avea un efect mai bun comun, dar din punct de vedere practic, deoarece conditiile de proces sunt greu de stăpânit, calitatea adeziv nu are o mare influenţa asupra articulatiei. Deci nu este foarte stabil. În prezent, adezivi bine-cunoscut în China sunt folosite în transportoare utilizate pe piaţa internă de Comunitate, cum ar fi Shengka SK811 transportoare centură de cauciuc şi LDJ243 serie.

Banda rulanta centura hot vulcanizare mixt metoda

Banda transportoare articulaţiilor au dovedit a fi metoda cea mai ideală comune în mulţi ani de luptă reale, ceea ce asigură o înaltă eficienţă comune, este, de asemenea, foarte stabil, şi are o viaţă lungă comun şi este uşor de înţeles. Cu toate acestea, există dezavantaje, cum ar fi procesul de supărătoare, costul ridicat şi timp lung comune. [1]

Editorul de motiv greu de cauciuc

Motivul pentru cauciuc transportoare este fierbinte şi vulcanizat este relativ greu.

Dupa ce comun este realizat pe banda transportoare, este adesea găsit că porţiunea comun este mai greu decât alte părţi. Procesul de vulcanizare benzi transportoare este de fapt un proces în care continuă să crosslink cauciuc vulcanizat. Deoarece aceasta trebuie să fie încălzită şi sub presiune în timpul vulcanizare, şi este nevoie de o lungă perioadă de timp, după o lungă perioadă de timp de vulcanizare, duritatea de cauciuc vulcanizat va creşte, astfel încât porţiunea comună va fi mai greu decât alte părţi.

Puterea la transportoare comun este mai mică decât cea a centurii normale. În general, atunci când conectat mecanic, puterea de comun pot ajunge doar 40-50 % din puterea de centura. Atunci când calitatea de lipici rece este mai bine, puterea de comun pot ajunge la 60-70 %, şi puterea de comun fierbinte poate ajunge la 80-90 %. Metoda comun este corect şi nu există nici un defect de calitate). Deoarece puterea de comun este relativ scăzut, în cazul în care metoda de lipire nu este corectă, puterea de comun vor fi mai mici, cum ar fi la deschiderea cuţit, următorul strat de pânză este deteriorat, lustruirea este excesiv, lungimea de suprapunere este insuficient , numărul de pași este insuficient, şi comun este lipit. Performanţa de cauciuc folosit nu este bun sau a fost cauzată de sulf eşec, excesiv de cabluri de slefuire, ruginirea de cablu de tractiune, etc, şi puterea de partea comun va fi redus foarte mult. Atunci când este utilizat, partea comună este uşor de spart.

În plus, dacă transportoare folosi adeziv de ermetizare sau direcţia de lipici comun este greşit, porţiunea comună este predispus la cracare (care acoperă o parte).

Materialul de referință