Starea de dezvoltare și perspectivele curelelor de transmisie mondiale

- Sep 04, 2018-

   

image (4).jpg


image (5).jpgimage (6).jpg


Tipuri ee: bandă poliuretanică, bandă de bază poliuretanică și bandă de cauciuc pentru panza de cauciuc. În microbuzul din cauciuc, în plus față de panza de fibre chimice, există produse speciale care utilizează diafragmă din nailon, cordon aramid, cordon de fibră de sticlă ca miez și suprafață de cauciuc acoperită cu crom. Acestea sunt esențial diferite de plăcile tradiționale de panza. Specificațiile sunt foarte precise și valoarea adăugată este foarte mare. Producătorii majori de bandă din lume se duc să se dezvolte și să devină produse de înaltă tehnologie în industria cauciucului. În prezent, germanul Jin Yulin, elvețianul Habaki, radarul și japonezul Xintian sunt companii mari cunoscute în acest domeniu, iar micro-centurile de înaltă și specială pe bază de poliuretan sunt produsele de vârf ale dezvoltării lor depline. .

1.2 Curea trapezoidală

Cureaua trapezoidală, cunoscută și sub denumirea de centură curea, este cel mai productiv, mai larg și mai versatil produs din centura de transmisie. De la prima curea pentru automobile realizată în Statele Unite în 1917, ea a fost popularizată pentru mașinile industriale și agricole de la începutul anilor 1920. A crescut de mai bine de o jumătate de secol și sa dezvoltat rapid. A devenit obișnuită a centurii de transmisie. În centurile de transmisie din lume, din punctul de vedere al consumului de cauciuc, centura curelei tractată acum reprezintă 65%, centura dințată este de 25%, iar centura plată a fost redusă la mai puțin de 10%. În prezent, cureaua trapezoidală a devenit principala echipă pentru transmisia de putere și deplasarea diferitelor dispozitive mecanice din lume. Acesta joacă un rol din ce în ce mai important în multe domenii, cum ar fi mașinile agricole, mașinile-unelte, automobilele, navele și echipamentele de birou.

    În funcție de mărimea secțiunii, cureaua trapezoidală poate fi împărțită în șapte modele industriale de mașini industriale pentru Y, O, A, B, C, D și E și diferite tipuri de curea pentru autovehicule și tractoare. Y și O sunt cele mai mici curele de transmisie, utilizate în principal în echipamente de birou, cum ar fi mașini de scris și mașini de tăiat cărți, și aparate de uz casnic (mașini de spălat, pulverizatoare, aspiratoare). Mașinile industriale generale, cu creșterea puterii, utilizează secvențial centuri de transmisie ca A, B, C, D, E, etc. D și E sunt centuri grele, utilizate pentru mașini de mari dimensiuni, cum ar fi navele și energia electrică. În ceea ce privește centura ventilatorului, pe lângă mașini și tractoare, este de asemenea utilizat pe scară largă în pompe și aparate de aer condiționat. În țările dezvoltate, raportul de producție dintre centura V și centura ventilatorului a ajuns la 2: 1-3: 2, iar centura ventilatorului a înregistrat o tendință ascendentă semnificativă.

În general, centurile de siguranță se referă la centurile de siguranță. Începând cu anii 1960, pentru a îmbunătăți durabilitatea benzii, a fost introdusă o curea de transmisie. Această bandă curea trapezoidală a fost rapid dezvoltată datorită faptului că partea de bandă nu este acoperită, corpul curelei este foarte moale, iar rezistența la oboseală la încovoiere este foarte bună. În anii 1980, pentru a rezolva problemele legate de eficiența transmisiei și durata de funcționare cauzată de generarea de lungimi diferite ale curelei V în grupa de acționare, au fost ridicate o multitudine de curele de transmisie cu curele de transmisie fixe împreună. Cureaua plată în formă de V, care este obișnuită să fie numită un set combinat de curele trapezoidale, are avantaje mari și, prin urmare, apare apariția fenomenului în care centura plată în formă de V înlocuiește centurile triunghiulare înfășurate și tăiate. Banda combinată cu centura plată are cerințe speciale pentru canelura roții. Cu toate acestea, deoarece centura este subțire, zona de contact cu scripetele este mare, proprietatea de îndoire este bună, iar scripetele este redus, astfel încât dispozitivul de transmisie poate continua Miniaturizarea și economisirea de energie au dus la o creștere bruscă a producției în dezvoltate țări din întreaga lume.

201805251033244994586.png201805221349196637283.jpg201805250914088502279.pngÎn ultimii ani, pentru a satisface nevoile speciale ale diferitelor dispozitive de transmisie, în plus față de tipul obișnuit de curea trapezoidală, există, de asemenea, un număr mare de curele triunghiulare speciale de diferite forme, care includ în principal:

(1) Curele trapezoidale late și late

Cureaua transversală obișnuită are un raport de aspect de 1: 1,5 până la 1,6, în timp ce centurile V înguste și late sunt de 1: 1,2 și respectiv 1: 2. Dimensiunea structurii centurii curea trapezoidală poate fi redusă cu aproximativ 50% comparativ cu cureaua trapezoidală convențională, care poate economisi o cantitate mare de materii prime, în același timp, forța este uniformă, zona de contact efectivă este mare , solicitarea de încovoiere este mică și durata de viață poate fi extinsă considerabil. Cureaua V îngustă are o eficiență de transmisie de 90% până la 97%, o viteză limitată de 40-50m / s și o capacitate de transmisie de 0,5-1,5 ori. Este cea mai potrivită pentru roțile scurte și mici cu transmisie cu viteză variabilă. De asemenea, cunoscut sub numele de centura de schimbare. Se caracterizează prin aceea că suprafețele superioare și inferioare ale curelelor sunt în mare parte realizate într-o stare curbată sau dințată cu o singură față sau dublă, ceea ce ușurează reglarea vitezei și este folosită în principal în conuri și discuri cu viteză mică transmisii variabile continuu.

(2) triunghiuri mici și mari

Principala diferență dintre acesta și centura obișnuită este că unghiul 40 'este schimbat la 30' și 60 '. Cureaua trapezoidală cu unghi mic poate reduce suprafața de contact, poate reduce tensiunea necesară, prelungi durata de viață și este adecvată pentru transmisia de tensiune mică a echipamentului. Cureaua trapezoidală cu unghi larg are o formă dreptunghiulară în jumătatea superioară și o centură hexagonală trapezoidală inversată în jumătatea inferioară, care poate reduce pierderea de frecare , poate mări capacitatea portantă, iar corpul centurii este moale și este potrivit pentru înălțime - transmiterea rapidă a echipamentului de lumină și a micului echipament.

(3) Curea L activă și grasă

Banda activă este alcătuită dintr-o multitudine de segmente mici îmbinate cu șuruburi metalice. Cureaua de perforare are o multitudine de găuri de trecere echidistante în direcția longitudinală a benzii pentru conectarea îmbinărilor. Aceste curele trapezoidale sunt toate curelele T care pot fi îmbinate și pot fi fixate în mod liber în funcție de lungimea articulației. Se face o limitare a faptului că centura de siguranță obișnuită nu are articulații și poate fi utilizată numai în funcție de lungimea specificată. Un alt avantaj este că în timpul utilizării, atunci când corpul curelei trapezoidale este parțial deteriorat, piesa deteriorată poate fi utilizată în mod continuu și, în același timp, are avantajul de a putea ajusta cu ușurință lungimea. Cu toate acestea, datorită rezistenței reduse, aceasta poate fi utilizată numai pentru transmisia de viteză redusă și din cauza unor probleme precum precizia scăzută și eficiența redusă a transmisiei, utilizarea a scăzut în ultimii ani.

În plus, o centură de tracțiune special concepută pentru a conduce un ventilator al diferitelor motoare cu combustie internă, cum ar fi automobilele și tractoarele, este numită în mod specific o centură de ventilator. Este caracterizată printr-o singură utilizare, o roată mică, o distanță scurtă, o viteză constantă și o putere constantă și este o curea de transmisie care este utilizată la temperaturi ridicate de contact și în condiții de mediu dure. Centurile de ventilație sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit în generatoare, compresoare și putere. Fan-urile de ventilator sunt clasificate separat în industrie datorită cerințelor lor de performanță care sunt complet diferite de cele obișnuite. În ultimii ani, dezvoltarea centurii mondiale a ventilatorului a fost foarte rapidă, iar numărul a reprezentat o treime din volumul total al centurii curea.

Cureaua ventilatorului este împărțită în două tipuri: obișnuită și îngustă și este împărțită în mai multe tipuri, cum ar fi o bandă cilindrică acoperită, o bandă curea trapezoidală, o curea trapezoidală cu fund plat și o bandă curea cu val. Structura curelei ventilatorului este, în general, mai complicată decât cea a unei curele de transmisie convenționale. Cu referire la desene, în plus față de stratul de rezistență, se adaugă stratul de întindere, stratul de comprimare și stratul de înfășurare, un strat tampon și un strat suport.

În zilele noastre, cea mai utilizată este centura curea pentru valuri de tăiere, care are o generare redusă a căldurii, disipare rapidă a căldurii, frecare mare, zgomot redus, rezistență bună și eficiență ridicată. Kilometrajul poate ajunge la 180.000 până la 200.000 de kilometri, ceea ce este de aproximativ două ori mai mare decât centura medie a ventilatorului. . În ultimii ani, datorită îmbunătățirii eficienței motoarelor de automobile și a apariției motoarelor rotative, precum și creșterii dispozitivelor de direcție hidraulică și a dispozitivelor de aer rece, cerințele pentru centurile de ventilare au devenit din ce în ce mai severe, nu numai miniaturizarea scripetelor , dar și folosirea conducerii bidirecționale pe ambele sensuri. Mai mult, prin urmare, materialul de cauciuc și miez a produs, de asemenea, o curea obișnuită, o bandă obișnuită, o centură plană în formă de V și o comparație a curelei ventilatorului 1 strat de bandă superior: strat de bandă inferioară; Strat de 3 straturi de cauciuc Strat: strat de compresie din 4 straturi: strat de rezistență de 5 fire; Strat tampon de 6 straturi de cauciuc: 7- ~ tgrg

1.3 centura rotundă

Cureaua circulară este o centură circulară cu o secțiune transversală circulară care poate fi acționată în mod flexibil. Acest tip de centură este în mare parte fabricat din poliuretan, de obicei nu are core, structura fiind cea mai simplă și mai ușor de utilizat. Cureaua circulară deschide o nouă cale pentru transmisia curelei. Cererea de mașini-unelte mici, mașini de cusut și mașini de precizie în lume crește rapid, iar potențialul este mare în viitor.

1.4 centura dințată

Cureaua dințată este numită și curea de distribuție și este împărțită într-o centură dinte unilaterală și o curea dintelui dublă. Primul este utilizat în principal pentru transmisia cu un singur ax și acesta din urmă este transmisie multi-axă sau inversă. Este o altă bandă de transmisie de înaltă eficiență care a apărut în lume încă din 1980. Cureaua dințată este în continuare divizată într-o formă trapezoidală și o formă de arc circular conform formei dintelui și cuplul centurii sincrone a circularului un dinte în formă de arc este maximizat. Din materialele folosite, centura dințată poate fi împărțită în tip de cauciuc și tip poliuretan, iar cea dintâi are cauciuc obișnuit (de obicei neopren) și cauciuc special (mai ales cauciuc nitrilic saturat). Structura lor este compusă dintr-un strat puternic compus din cordon de oțel sau fibră de sticlă și un strat exterior de cauciuc sau strat de cauciuc poliuretanic format din cauciuc și pânză de nailon.

Cureaua dințată, inclusiv cureaua cu nervură V, sa dezvoltat extrem de rapid în țările industrializate în ultimii 20 de ani și erodează continuu uneltele tradiționale din metal, lanțurile, centurile de cauciuc și centurile de siguranță. În prezent, în plus față de un număr mare de utilizări în industria auto și tradiționale, și extins la transmiterea de diverse mașini de precizie, cum ar fi mașini OA (echipamente de birou) și roboți. Datorită dinților elastici din interiorul benzii, poate realiza transmisia sincronă fără alunecare și are caracteristicile mai ușoare decât lanțul și zgomotul redus. Astăzi, mai mult de 80% din mașinile din Europa și 40% din mașinile din Statele Unite au echipat deja dinții. Tipul curelei. În 2000, China a produs 2 milioane de vehicule și peste 7 milioane de curele dințate. Recent, cureaua coborâtă a crescut forța de transmisie și liniștea în comparație cu centura dintelui pătrată. Ca o nouă generație de centură de protecție a mediului, gama sa de utilizare este mai extinsă. În prezent, a devenit obiect de utilizare pentru mașinile de cusut de uz casnic și industrial, mașinile de scris și copiatoarele extrem de stricte, cu transmisie sincronă și zgomot.

201803201837574521612.jpg
201805221643335812098.png2. Perspective tehnologice

Timp de peste o jumătate de secol, dezvoltarea tehnologică a centurilor de transmisie a lumii a trecut prin următoarele etape:

În primul rând, din materialul folosit în centura de transmisie, cauciucul a fost dezvoltat din cauciuc natural la cauciuc sintetic, și a fost extins în continuare la construcții

Sintetic cauciuc CSM, HNBR: Materialul scheletului este extins din fibră de bumbac în raion, poliester, nailon, fibră de sticlă, sârmă de oțel și aramid, așa cum se arată în Tabelul 2. Produs. Pentru a îmbunătăți durabilitatea centurii curea, începând cu anii 1960, a apărut o bandă V de tip tăiat, iar partea sa nu are înfășurătoare, iar rezistența la oboseală la încovoiere este foarte bună și a înlocuit cea mai mare parte a ambalajului, în jurul centurilor de siguranță.

Pe de altă parte, după intrarea în anii 1980, banda centurii curea cu centura plană și centura curea a fost rapid dezvoltată. Datorită performanțelor excelente și creșterii drastice a puterii, cureaua trapezoidală de tăiere a fost înlocuită parțial. Apoi, în Statele Unite și Japonia și în alte țări, a apărut o curea V în formă de pană. Deoarece centura are o grosime mică, o zonă de contact mare cu scripetele și performanță bună de îndoire, aceasta poate fi utilizată pe o roată mică și contribuie astfel la miniaturizarea și economisirea energiei transmisiei.

În plus, se poate utiliza principiul de conducere pe spatele centurii. De exemplu, în ventilatorul auto, motorul de curent alternativ, sistemul de comandă a puterii, aparatul de aer condiționat etc., așa-numita metodă de "șarpe" care folosește o singură bandă de acționare pentru o singură transmisie a atras atenția din toate domeniile vieții. Tot mai mult. Produsele reprezentative pentru astfel de transmisii multi-fațetate, multi-direcționale, sunt centuri hexagonale și centuri rotunde.

Cea mai recentă categorie de produse din centura de antrenare este centura dințată, cunoscută și sub denumirea de curea de distribuție. Combină avantajele angrenajelor, lanțurilor și transmisiilor curelelor și are caracteristici de eficiență ridicată a transmisiei, raportul precis al transmisiei, zgomot redus, economie de energie și întreținere convenabilă. Deși principiul transmisiei a apărut în 1900, au apărut mai multe brevete. Cu toate acestea, până la jumătate de secol mai târziu a început industrializarea. În anii 1980, a devenit în sfârșit cel mai important produs de transmisie al mașinilor de precizie. În special, micro-centurile de înaltă precizie, realizate din cauciuc nitrilic saturat și elastomeri de poliuretan, au intrat în domeniul de înaltă tehnologie. Cea mai mare diferență dintre centura dințată și centura de transmisie tradițională este: sincronizarea și mute. Prin urmare, astăzi este cel mai respectat produs ecologic. În ultimii ani, după ce dintele curelei dințate este schimbată de la un dinte păstrat la un dinte cioplit, forța de transmisie este în continuare mărită, iar perspectiva de dezvoltare este extrem de largă.

Datorită diferitelor caracteristici ale diferitelor cerințe mecanice și diferenței mari de preț dintre diferitele curele de transmisie, centura de transmisie va fi dezvoltată în direcția diversificării structurii și a materialelor, iar specificațiile privind utilizarea și specificațiile vor deveni din ce în ce mai diversificate. Cureaua de transmisie V. 201804291616462009386.jpg