Cum să reglați urmărirea centurii de transport

- Dec 12, 2018-

Motivul fundamental al deviației benzii transportoare este acela că forța forței exterioare a benzii nu este zero în direcția de lățime a benzii sau neregulată datorită tensiunii neuniforme în direcția de lățime a benzii. Datorită numeroșilor factori care conduc la abaterea benzii, este necesară rezolvarea regulii de abatere a benzii de la aspectele de proiectare, fabricație, instalare, punere în funcțiune, utilizare și întreținere a transportorului, "care rulează bine și nu funcționează pierdeți "," alergați în sus și nu scăpați "Dacă nu alergați înainte de a alerga, adică dacă etanșeitatea de pe ambele fețe ale benzii este diferită, banda se deplasează spre partea strânsă; dacă înălțimea benzii este diferită, dar un capăt este în față și un capăt este în partea din spate, de-a lungul direcției de rulare a benzii. , banda se va muta ca și spatele.

1.jpg1_198320.jpgMetoda de ajustare a deviației benzii poate fi rezumată în următoarele:

(1) Ajustarea metodei mecanismului de tensionare: Când banda este în mișcare, în cazul în care este influențată de aceeași parte în condiții de încărcare și încărcare grea, etanșeitatea de pe ambele fețe a benzii este diferită și ar trebui să se bazeze pe " alergând strâns și fără a pierde ". Reglați regulat șurubul sau greutatea mecanismului de tensionare; dacă banda se îndepărtează din stânga și nu există o direcție fixă, banda este slabă și mecanismul de tensionare trebuie ajustat.

(2) Reglarea metodei rolei: Dacă banda este deviată la rolă, aceasta indică faptul că rola este sub nivelul, rola este înclinată axial sau un capăt al rolei este la capătul din față. În acest moment, nivelul și paralelismul tamburului ar trebui corectate.

(3) Reglarea metodei brațului (sau a cadrului): Dacă banda este întotdeauna decalată de o parte atunci când este goală, suportul rolei de pe partea offsetului trebuie deplasat înainte cu 1-2 cm în direcția benzii care rulează , sau cealaltă parte trebuie sprijinită. Roller (sau rack) este ridicat în mod corespunzător

(4) Ștergerea metodei de lipire: Dacă rola și rola sunt aderente parțial la material, diametrul rolei va fi mărit, rezultând o creștere a tensiunii benzii la locul respectiv, provocând astfel o abatere. Materialele adezive trebuie curățate în timp

(5) Ajustați metoda gravitației: dacă banda nu se scurge atunci când este goală și întotdeauna se schimbă într-o parte atunci când este grea, indică faptul că banda a fost excentrică. Poziția buncărului sau a transportorului cu bandă trebuie reglată astfel încât banda să fie încărcată pentru a împiedica deformarea acesteia.

(6) Reglarea metodei benzii: Dacă marginea benzii este uzată grav sau cusătura benzii nu este paralelă, tensiunea de pe ambele fețe ale benzii va fi inconsistentă, iar banda ar trebui să fie rectificată sau înlocuită.

(7) Instalarea metodei cu role offset: Dacă pe transportor sunt instalate două seturi de role automate de auto-aliniere (role plate sau cilindri cu caneluri), abaterea banda poate fi corectată automat. De exemplu, atunci când banda se îndepărtează de fricțiunea unei părți a rolei mici, brațul de pe latură trebuie să fie deplasat înainte de-a lungul direcției de rulare a benzii, iar cealaltă față se va mișca în sens invers relativ, iar banda se va deplasa înapoi. Partea rolei de schimbare se mișcă până când se întoarce în poziția normală