Cum să se ocupe de curelele de transport care, brusc, se rup?

- Sep 10, 2018-

În primul rând, motivul ruperii longitudinale a benzii transportoare:

(1) Șocul de vibrații determină slăbirea și căderea clemei, cauzând căderea plăcii de căptușeală și a plăcii de ghidare.

(2) Materia străină este amestecată în material, iar materia străină este tare, unghiulară și înfundată.

(3) Cilindrul lipsește, iar cilindrul rolei produce zgârieturi.

(4) După ce banda transportoare este deviată în mod serios, aceasta este atinsă de cadru.

(5), agentul de curățare este implicat în tambur (măturătorul de întoarcere), șurubul este slăbit, există un avertizor de bouncing.

În al doilea rând, motivele pentru fisura benzii transportoare:

(1) Datorită limitării dimensiunii spațiului, banda transportoare are multe timpi de îndoire.

(2) îmbinarea a fost folosită în mod repetat de mai mult de două ori din diverse motive.

În al treilea rând, motivele ruperii îmbinării vulcanizate a benzii transportoare:

(1) Diametrul tamburului de mers înapoi este mic, iar efortul de încovoiere al benzii transportoare este mare.

(2) Calitatea îmbinării benzii transportoare este slabă, în special pentru o centură cu mai mult de trei îmbinări. Rezistența la tracțiune este în mod evident redusă sau stratul de panza este tăiat sau uzat în timpul lipirii, unde rezistența este redusă.

(3) Pentru transportorul reversibil, deoarece acesta poate fi doar într-o singură direcție atunci când este îndoit în sus și în jos, este ușor să fie zgâriat de colțurile ascuțite ale dispozitivului de curățare, a descărcătorului și a altor echipamente pe centură.

(4) Transportorul are un ciclu scurt de lucru, pornire frecventă și tensiune instantanee mare.

În al patrulea rând, motivul pentru deteriorarea suprafeței de cauciuc acoperită cu bandă transportoare:

(1) Decalajul dintre căptușeala canelurii de ghidare și banda nu este adecvat, provocând uzură anormală sau materii străine încorporate în spațiu, cauzând uzură anormală sau zgârieturi.

(2) Debitul materialului la jgheabul de ghidare este incompatibil cu viteza benzii transportoare, iar picatura este mare, ceea ce accelerează uzura suprafeței de cauciuc.

(3) Cilindrul este deteriorat, provocând uzură sau zgârieturi anormale ale benzii.

(4), operațiuni ilegale, arsuri de zgură în timpul lucrărilor de întreținere și zgârieturi la curățare.

(5), banda va aluneca, va cauza, de asemenea, uzură anormală a benzii.
întreținere

1. Curelele transportoare trebuie păstrate curățate și protejate de lumina soarelui sau de ploaie sau zăpadă pentru a preveni contactul cu acizi, uleiuri alcaline, solvenți organici și alte materiale și la un metru distanță de dispozitivul de încălzire.

2. Temperatura din depozit trebuie menținută între -18 ° C și 40 ° C în timpul depozitării și temperatura relativă trebuie menținută între 50-80% RH.

3. În timpul depozitării, produsul trebuie plasat în rulouri și nu trebuie îndoit. Acesta se întoarce o dată la fiecare trimestru în timpul perioadei de depozitare.

4. Benzile transportoare de diferite tipuri și specificații nu trebuie utilizate împreună, iar îmbinările sunt de preferință lipite.

5. Tipul, structura, specificația și numărul de straturi ale benzii transportoare trebuie selectate în mod rezonabil în funcție de condițiile de utilizare.

6. În general, viteza de rulare a benzii transportoare nu este la fel de mare ca 2,5 m / s. Dimensiunea blocului este mare, materialul cu uzură mare și dispozitivul de descărcare cu tip fix de tip plug ar trebui să utilizeze cât mai mult posibil viteza redusă.

7. Diametrul tamburului de transmisie al transportorului și închiderea benzii transportoare, a rolei de transmisie, a tamburului de mers înapoi și a cerințelor pentru unghiul canelurii transportorului trebuie selectate în mod rezonabil în conformitate cu reglementările de proiectare ale transportorului.

8. Direcția de alimentare trebuie să fie în direcția de rulare a benzii. Pentru a reduce impactul pe bandă atunci când materialul cade, jgheabul trebuie utilizat pentru a reduce distanța de cădere a materialului; secțiunea de recepție a benzii ar trebui să scurteze distanța întrerupătorului și să utilizeze cilindrul tampon pentru a preveni scurgerile. Partea curelei trebuie să adopte o placă deflectoare moale și moderată pentru a evita supraîncărcarea plăcii deflectoare și răzuirea suprafeței centurii benzii transportoare.

9. Banda transportoare trebuie să acorde atenție următoarelor aspecte în timpul utilizării:

(1) Evitați ca rola să fie acoperită de material, determinând rotația să fie ineficientă, împiedicând scurgerea materialului să fie prins între rolă și bandă, acordând atenție lubrifierii părții mobile, dar nu și transportorului uleios curea;

(2) Evitați pornirea cu sarcină;

(3) Atunci când banda este deviată, trebuie luate măsuri pentru ao corecta;

(4) Se constată că operațiunea locală a benzii trebuie reparată în timp pentru a evita expansiunea;

(5) Evitați blocarea benzii de către cadru, stâlpi sau materiale de bloc pentru a preveni fisurarea și ruperea

Banda transportoare, denumită și banda transportoare, este utilizată în banda transportoare pentru transportul și transportul materialelor, cauciucului și fibrelor, a produselor compozite metalice sau a produselor compozite din plastic și țesături. Benzile transportoare sunt utilizate pe scară largă în industria electronică, logistică, alimentară, ciment, cocsificare, metalurgie, chimie, oțel și alte industrii, unde distanța de transport este mică și volumul de transport este mic.

QQ截图20180608143226.jpg201805181128081978420.jpg