Cum să depanați banda transportoare?

- Jun 01, 2018-

Cum se depanează banda transportoare?

Banda transportoare este echipamentul-cheie al sistemului de transportoare. Funcționarea sa sigură și stabilă afectează în mod direct operațiunea de producție. Abaterea benzii transportoare este cea mai frecventă defecțiune a transportorului cu bandă. Tratamentul său în timp util și precis reprezintă garanția pentru o funcționare sigură și stabilă. Există multe fenomene și cauze de abatere, iar diferite metode de ajustare trebuie adoptate în funcție de diferite fenomene și motive de abatere pentru a rezolva în mod eficient problema.

Pentru rola de cap, cum ar fi banda transportoare, pe partea dreaptă a deviației rolei, scaunul drept al lagărului trebuie să se deplaseze înainte, partea stângă a benzii transportoare la abaterea rolei după reglarea repetată, până când banda transportoare ajunge într-o poziție mai ideală. Cel mai bine este să vă instalați cu precizie poziția înainte de a regla unitatea de antrenare sau rolele de mers înapoi. Eroarea de pe suprafața exterioară a tamburului, lipirea inegală sau uzura determină diferența dintre diametru și banda transportoare va fi deflectată spre partea diametrului mai mare. Asta este, așa-numitele "alerga mare și nu alerga mici." Pentru acest tip de situație, soluția este de a curăța suprafața materialului lipicios al tamburului, erorile de procesare și uzura și deformarea inegală vor trebui înlocuite și prelucrate din plastic.

Rubber Rough Top Conveyor Belt Manufacturers Supply Belts For Carton/Printing Industry NBE-Y70/D.jpg Poziția de spargere în punctul de reîncărcare provoacă o abatere a benzii transportoare. Poziția de înfundare a materialului în punctul de reîncărcare are o mare influență asupra deviației benzii transportoare, în special atunci când transportorul superior este perpendicular pe proiecția transportorului în plan orizontal. Mai mult impact. În general, trebuie luate în considerare înălțimile relative ale transportoarelor de bandă superioară și inferioară la punctul de transfer. Cu cât este mai mică înălțimea relativă, cu atât este mai mare componenta de viteză orizontală a materialului și cu atât forța de impact laterală Fc este mai mare pe centura inferioară și în același timp materialul este dificil de centrat. Materialul din secțiunea transversală a benzii transportoare este deviat, iar forța orizontală a forței de impact determină, în cele din urmă, coborârea benzii. Dacă materialul este înclinat spre dreapta, centura este deviată spre stânga și invers. Pentru abaterile în această situație, înălțimile relative ale celor două transportoare ar trebui să crească cât mai mult posibil în timpul procesului de proiectare. În transportorul cu bandă limitată de spațiu, forma și mărimea buncărului superior și inferior, hambarele de alimentare etc. trebuie luate în considerare cu atenție. Lățimea canelurii generale de ghidare trebuie să fie de aproximativ trei cincimi din lățimea curelei. Pentru a reduce sau a evita abaterea centurii, materialul de blocare a materialului poate fi adăugat la material pentru a schimba direcția și poziția materialului.