Introducere în principiul mecanismului planetar de funcționare mecanică a mașinilor transportoare cu bandă

- Jul 11, 2019-

Odată cu popularizarea tehnologiei științei și tehnologiei Chinei, tehnologia mașinilor automate cu bandă de alimentare cu bandă alimentară a atras atenția din ce în ce mai mare din partea întreprinderilor majore din industria alimentară. Uneltele planetare din mașinile și echipamentele de transmisie cu bandă alimentară au o cerere din ce în ce mai mare pe piață datorită caracteristicilor de înaltă precizie, volum mic și funcționare stabilă, iar rata de creștere este de asemenea ridicată.

Fiind una dintre trenurile epiciclice, angrenajul planetar are un grad de libertate. Când trenul de viteze al angrenajului planetar este în funcțiune, acesta poate forma trenul de viteză al angrenajului planetar, iar poziția axei geometrice a cel puțin unei roți dințate nu este fixată. Mișcarea planetară care poate apărea ca rezultat al rotației în jurul axelor geometrice ale celorlalte unelte.

Principiul transmisiei angrenajului planetar este acela că cuplul extern al turelei de forță este transmis către suportul planetar prin intermediul ambreiajului și acționează angrenajul planetar comun pentru a se roti cu angrenajul planetar. Angrenajul intern este fixat astfel încât angrenajul planetar comun care intră în contact cu angrenajul intern generează o rotație care este opusă direcției de rotație. Rotirea angrenajului planetar comun acționează uneltele solare care se înconjoară cu aceasta. Ansamblul solar acționează arborele de ieșire pentru a se roti, obținându-se astfel o deplasare și o ieșire a cuplului. În acest moment, direcția arborelui de ieșire este opusă direcției arborelui de intrare. Indiferent de forța inerțială a fiecărui element rotativ, atunci când o viteză unghiulară adecvată este adăugată întregului tren planetar pentru a deveni un mecanism de conversie, viteza unghiulară relativă dintre angrenajele din tren și interacțiunea dintre dinții de roată Forța nu schimbarea și coeficientul de frecare nu se modifică. Prin urmare, se poate aproxima că forța de pierdere prin frecare a trenului planetar și mecanismul său de conversie sunt egale, iar puterea de pierdere la frecare a trenului planetar este proporțională cu valoarea puterii de cuplare.

Numărul de dinți centrali și numărul de roți planetare sunt doi parametri de bază care afectează în mod semnificativ caracteristicile dinamice și trebuie selectați cu atenție. Atunci când se selectează acești doi parametri, ar trebui luate în considerare diferite combinații de parametri, iar cea mai bună selecție a transmisiilor planetare ar trebui proiectată în conformitate cu anumite principii. Din punct de vedere al eficienței mecanice a transportorului cu bandă de alimentare, eficiența mecanismului negativ este, în general, mai mare decât cea a mecanismului pozitiv, indiferent dacă este vorba despre un motor de creștere a vitezei sau de un mecanism de reducere. Mecanismul semn pozitiv este, în general, utilizat în aplicații în care raportul de transmisie este mare și nu există cerințe înalte de eficiență. Aplicarea acestui mecanism în suportul sculelor electrice moșteneste avantajele dimensiunilor mici, greutății ușoare, gamei mari de raport de transmisie, eficienței ridicate și funcționării stabile a transmisiei planetare, care poate satisface mai bine cerințele de producție și de transport ale diferitelor întreprinderi producătoare de alimente.

发送 反馈

历史 记录