Compoziția ușoară a benzii transportoare și dezvoltarea aplicațiilor

- Sep 08, 2018-

Banda transportoare este în general compusă dintr-un material de schelet, un strat de acoperire și un material laminat (denumit în continuare "strat de acoperire" colectiv ca un "strat de acoperire") și un material de bază, în care materialul scheletului este cheia banda transportoare și este o bandă transportoare. Factorul decisiv de ghidare, capacitate de încărcare și alungire; prin urmare, materialul de acoperire este garanția pentru funcționarea normală a benzii transportoare și are funcțiile de a proteja materialul scheletului, transportul materialului, creșterea coeficientului de frecare, absorbția impactului materialului și rezistența la uzură și caracteristicile benzii transportoare. De exemplu, rezistența la temperaturi ridicate, rezistența la uzură, antistatica etc. depind de caracteristicile materialului de acoperire; funcția materialului de grund este de a avea o bună rezistență de legătură între materialul scheletului și stratul de acoperire.

Lightweight conveyor beltLightweight conveyor belt


Conform materialului stratului de acoperire, banda transportoare poate fi în general divizată într-o bandă transportoare din cauciuc și o bandă transportoare ușoară. Stratul anterior utilizează în principal diferite tipuri de cauciuc natural sau sintetic, în timp ce acesta din urmă utilizează diferite tipuri de materiale polimerice, în special PVC și PE. , TPU, materiale TPEE etc.

În general, aplicarea benzilor transportoare de cauciuc nu sa schimbat prea mult în ultimele decenii. Este încă dominată de industria greoaie tradițională și minerit și se dezvoltă în direcția rezistenței la temperaturi ridicate, a întârzierii la flacără și a rezistenței ridicate, în conformitate cu cerințele speciale ale acestor industrii; Aplicarea benzilor transportoare ușoare este în creștere, de la industria ușoară inițială, linii de producție electronică până la tipărirea și vopsirea textilelor, prelucrarea lemnului de piatră, prelucrarea produselor alimentare etc., pe lângă cele cinci industrii tradiționale de oțel, cărbune, electricitate, ciment, porturi etc. În prezent sunt disponibile aproape toate domeniile, iar performanțele și domeniile lor de aplicare sunt în continuă evoluție odată cu dezvoltarea tehnologiei materialelor polimerice. În industria benzilor transportoare, benzile transportoare ușoare reprezintă direcția de dezvoltare a benzilor transportoare ușoare, sigure, ecologice și cu economie de energie.

La nivel global, odată cu dezvoltarea economică, dimensiunea globală a pieței industriei benzilor transportoare a menținut o creștere constantă.

În comparație cu benzile de transport tradiționale din cauciuc, noua bandă transportoare ușoară de material are multe avantaje: în primul rând, este mai sigură și mai sănătoasă. În comparație cu benzile de transport tradiționale, produsele cu bandă transportoare PU și benzile de transport PVC sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară, în producția agricolă și în alte industrii deoarece îndeplinesc standardele stricte ale UE și FDA, în timp ce centurile de transport TPEE și PE se confruntă cu arderea materiale de suprafață. Cerințele non-toxice și inofensive sunt utilizate ca banda principală în industria tutunului; în al doilea rând, schimbarea performanței este relativ ușoară și poate satisface diverse nevoi de performanță. În plus față de proprietățile bune ale materialului de acoperire propriu-zis, prin modificări fizice și chimice, noile produse de benzi transportoare ușoare pot fi caracterizate prin rezistență la acizi și alcaline, rezistență la ulei și solvenți organici, din nou, în performanță În situația similară, greutatea și grosimea benzii transportoare de lumină nouă este mult mai mică decât cea a benzii transportoare de cauciuc, iar flexibilitatea este mai bună. Diametrul roții necesare al echipamentului este, de asemenea, mult mai mic și, prin urmare, este mai multă economie de energie.

image (1).jpg

Prin urmare, la nivel mondial, odată cu dezvoltarea și aplicarea internațională a noilor materiale verzi și creșterea gradului de conștientizare a protecției mediului și a conservării energiei, industria benzilor transportoare se va dezvolta în viitor în direcția ușurinței, economiei de energie, siguranței și protecției mediului. Curele transportoare ușoare Proporția în industria benzilor transportoare crește treptat, iar tot mai multe câmpuri înlocuiesc treptat benzile de transport obișnuite din cauciuc, iar cererea pieței se extinde. image (6).jpg