Ocean transportoare

- Feb 27, 2019-

Bază teoria


Ocean transportoare 1 Ocean transportoare este un sistem global de circulaţie a temperaturi şi salinitate. De asemenea, cunoscut sub numele "cald sare circulaţie" şi "circulaţie sare fierbinte". High-salinitate, temperatură scăzută cu apă de mare chiuvete în Atlanticul de Nord Nord şi curge înapoi la Ecuator la adâncime în sud, ajungând în Antarctica. Se ridică la suprafaţa mării în Atlanticul de Sud, sudul Oceanului Indian şi Pacificul de Sud, la Oceanul Atlantic de Nord, Oceanul Indian şi Oceanul Pacific de Nord, şi îmbină într-un cald, scăzut de sare ocean curent care traverseaza Oceanul Indian la Pacific tropicale Ocean şi ocoleşte Africa de Sud. În cele din urmă ajunge la Oceanul Atlantic este întotdeauna Nord, formează o buclă închisă. Printre ei, în Atlanticul de Nord, suprafața mării este spre nord şi transmiterea adânc spre sud este de semnificaţie specială. Continuu aduce caldura aproape de ecuator în zona latitudine scăzut şi salinitatea redusă cu apă de mare la latitudinile de mijloc şi de înaltă, astfel alinarea. Schimbările de temperatură în latitudini Mid-High din emisfera nordică menţinerii echilibrului sistemului climatic global.


Centura Ocean este bazată pe vârsta de apă adâncă. Apele de suprafaţă şi apă adâncă circula in jurul Pamantului despre fiecare 2000 de ani. În istoria geologica, schimbări în transportoare oceanice poate provoca schimbări dramatice în mediul după cum este descris în filmul "The Day After Tomorrow."

Mai multe state de echilibru


1. Statul modern oceanic cald sare circulaţie în care Oceanul Pacific are nici o apă adâncă şi Oceanul Atlantic are apă adâncă.


2. moderne circulaţie sare fierbinte oceanice din Oceanul Pacific, cu generarea de apă adâncă şi nici o apă adâncă în Oceanul Atlantic


3. starea moderne oceanic cald circulaţie sare de apă adâncă generaţie în Oceanul Pacific şi Oceanul Atlantic


4. Statul modern oceanic cald sare circulaţie fără apă adâncă formarea în Oceanul Pacific şi Oceanul Atlantic

impactul asupra mediului


Circulaţie benzii"ocean" depinde de diferenţa de temperatură şi salinitatea din apa de mare, şi încălzirea globală va amenința funcționarea sa. Pentru că încălzirea globală direct duce la o creştere mare în meltwater glaciare şi precipitaţii în latitudini Mid-High emisferei nordice şi încălzeşte Atlanticul de Nord, care slăbeşte diferenţa de temperaturi şi salinitate dintre nord Atlantic si Marea Ecuatorială, care la rândul său face "centura ocean" este atenuat şi poate chiar stagna. Odată ce acest lucru se întâmplă, oceanul imens sistemului actual de circulație se va prăbuşi, şi latitudinile Mid-High din emisfera de Nord va fi răcit rapid, provoacă tulburări în întregul Pământ climatice.


O trăsătură distinctivă a circulaţia sare oceanic cald moderne este că din bazinele de ocean sunt într-o stare asimetrice, care se reflectă în principal în formarea activ apă adâncă în Atlanticul de Nord, în timp ce oceanul Pacific de Nord se pot forma doar intermediar apă, iar apa sa adâncă este derivat din fundul apei format din Antarctica. Apă adâncă format din Atlanticul de Nord este în creştere de amestecare. Afectate de asimetrie circulaţiei sare fierbinte, temperatura medie a suprafeţei de mare Atlanticului de Nord este mai mare decât temperatura mare din Pacificul de Nord la aceeaşi latitudine, cauzând Atlanticului de Nord pentru a elibera mai mult de căldură şi umiditate în atmosferă deasupra ei, sub influenţa vânturi predominante. Nordul Europei pe coasta de est a Atlanticului de Nord este mult mai uşoară şi mai plăcută decât restul de latitudine.