Selectarea corectă a vitezei centurii este cheia proiectării transportoarelor de înaltă performanță

- Nov 27, 2018-

Ca transportator al transportului de materiale în vrac, transportorul cu bandă este utilizat pe scară largă în domeniul transportului de materiale în vrac, datorită transportului stabil și stabil al materialelor, volum mare de transport, distanțe lungi de transport, logistică sigură și fiabilă, adaptabilitate puternică la mediu, Costul de transport. De mult timp, am efectuat cercetări abundente asupra mecanismului de transmisie, a caracteristicilor de lucru și a abilităților de producție ale transportorului cu bandă, dar rareori discutăm costul costurilor de planificare și operare a transportorului. În urma dezvoltării rapide a producției și modernizării companiei, se utilizează pe scară largă un transportor cu bandă puternică, cu capacitate mare și distanță lungă. Costul de producție și de exploatare al transportorului devine din ce în ce mai mare. Modul de reducere a costului de producție și de exploatare al transportorului este cheia promovării și aplicării transportoarelor cu bandă mare. Acest articol începe cu analiza diverșilor factori care afectează calitatea și funcția economică a transportorului cu bandă, discută criteriile pentru judecarea în mod rezonabil a vitezei centurii și propune o modalitate eficientă de reducere a costului de producție și de operare al transportorului.

În cazul capacităților de producție și de producție, principalii factori care afectează producția și funcționarea transportorului sunt lățimea de bandă, rezistența curelei, echipamentul de antrenare, rolele, rolele și diferitele paranteze. Acești factori au putere de conducere diferită. Diferența și toate elementele au o relație strânsă cu viteza. În planificarea transportoarelor cu bandă, numai parametrii care pot fi determinați unilateral sunt viteza centurii, iar determinarea vitezei nu este rezonabilă, ceea ce afectează în mod direct calitatea și funcția economică a transportorului.

360截图20170609141504292

Echipamente pentru transportul produselor alimentare

(1) Relația dintre viteză și lățime de bandă

Statisticile arată că, în livrarea echipamentelor de transport cu bandă, prețul benzii transportoare este de aproximativ 40%, astfel reducerea lățimii de bandă este foarte benefică pentru reducerea echipamentelor de transport.

(2) Relația dintre viteza centurii și rezistența centurii

8d7f21f1-775c-43b2-a74e-553b2c7695cb

Cu cât viteza centurii este mai mare, cu atât rezistența de rulare a transportorului este mai mică, iar tensiunea maximă a benzii transportoare este de asemenea redusă, astfel încât rezistența benzii transportoare este, de asemenea, redusă. Standardul de stabilire a diferitelor paranteze este redus, iar funcția economică este îmbunătățită semnificativ.

(3) Viteza de contact și echipamentul de antrenare

Odată cu trecerea vitezei centurii, rezistența la rulare a benzii transportoare scade, astfel încât cuplul de ieșire și raportul de reducere al reductorului scad, ceea ce îmbunătățește relativ puterea de intrare mecanică și puterea de transmisie a căldurii a reductorului, reduce criteriile de selecție ale reduce și reduce echipamentul de transport. Finanțarea.

(4) Relația dintre viteza centurii și viteza de funcționare a dispozitivului de acționare

54mrk0019rf

Normele standard pentru planificarea transportoarelor cu bandă, viteza rolei nu ar trebui să depășească 750 r / min, pentru a îmbunătăți fiabilitatea și durata de viață a echipamentului transportor, majoritatea manualului de planificare a transportorului cu bandă ar trebui să recomande ca viteza rolei să nu depășească 600 r / min, astfel încât atunci când Când diametrul rolei depășește 600 r / min, celelalte role trebuie selectate cu un nivel mai ridicat, ceea ce duce la creșterea alimentării cu combustibil și a rezistenței la rulare. În prezent există 6 tipuri de role pentru produsele standard, și anume Φ89mm, Φ108mm, Φ133mm, Φ159mm, Φ194mm și Φ219mm. Testul indică faptul că pentru fiecare 1 m / s din viteza centurii, cilindrul trebuie să fie mărit cu un nivel, iar echipamentul va fi salvat. Dar funcția economică a transportorului progresiv este foarte semnificativă.