Metoda de reparare a benzii transportoare cu bandă de cauciuc și metoda de producție comună fără sudură

- Sep 20, 2018-

Articolele din cauciuc, cum ar fi benzi transportoare mari, anvelope, cabluri, role de cauciuc etc., sunt deseori scoase din uz ca urmare a ruperii și uzurii locale. Seria de reparații de lipire a cauciucului poate fi reparați rapid pe șantier. Acoperirea reparativă are caracteristicile rezistenței la uzură, rezistenței la coroziune, înaltă rezistență, duritate ridicată și elasticitate ridicată. Este o metodă de reparație rapidă și fiabilă.

Remedierea deteriorării banda transportoare

Tratament de suprafață

Țesătura uzată sau cauciucul rupt este mai întâi tăiat, iar porțiunea deteriorată și zona de cel puțin 10 cm în jurul acesteia sunt măcinate și zdrobite cu o perie de sârmă rotativă pentru a forma o suprafață asemănătoare lânii. Apoi curățați întreaga zonă pentru a fi reparată cu un agent de curățare.

Aplicați primer

Adezivul din cauciuc este aplicat cu grijă pe suprafața tratată cu suprafața cu o perie de perie ca grund pentru a crește aderența.

Procesul de reparare

În cazul ruperii la distanțe lungi, trebuie prevăzut un dispozitiv de prindere pentru alinierea benzii de-a lungul fisurii (pentru ruperea penetrării, partea din spate este sigilată cu hârtie cu bandă.

Atunci când grundul nu este lipicios, preparați agentul de reparare din cauciuc BD916 proporțional și amestecați-l în mod egal. Agentul de reparare din cauciuc BD916 preparat este aplicat pe porțiunea de lustruire a grundului periat cu un cuțit de cauciuc.

După întărire la 25 ° C timp de 2 ore, el a devenit un elastomer, iar operația centurii a fost reluată după 12 ore. Când timpul de întrerupere este scurt sau temperatura este mai mică de 15 ° C, ar trebui încălzită la 50-60 ° C timp de 3 până la 4 ore pentru a se vindeca complet și pentru a relua funcționarea.

Efectuarea îmbinărilor fără sudură

Etapele trapezoidale sunt realizate în funcție de grosimea benzii transportoare și fiecare suprapunere de pas este preferabil la un unghi de 45 de grade, iar lățimea suprapunerii este în general egală cu lățimea de bandă.

Utilizați o roată de sârmă pentru a curăța suprafața de lipire. Cauciucul rezidual de pe pânză (sau pânză de nailon) trebuie curățat și curățat cu un agent de curățare.

Adezivul de cauciuc preparat este acoperit uniform pe suprafața de lipire cu o perie de placă sau cu un cuțit de cauciuc. Când filmul nu este lipicios, se aplică al doilea strat și solventul este volatilizat și apoi acoperit pentru a treia oară. În cele din urmă, când filmul nu este lipicios, legătura se realizează la interfață. După lipire, este preferabil să forțați porțiunea de îmbinare cu o placă de oțel greu sau să o rotiți în mod repetat cu o rolă rotundă de mai multe ori pentru a îndepărta aerul la punctul de legătură. Rețineți că articulația nu poate fi deplasată înainte și înapoi după lipire.

Se întărește la temperatura camerei timp de 24 de ore sau la temperatura camerei timp de 2 ore, apoi se încălzește la aproximativ 80 ° C timp de 3 ore pentru a fi pus în funcțiune.

01-belt-cover-grades-belt-cover-material-qualities-of-belts-rubber-conveyor-elevator-belting1.jpgimage (6).jpg