Articole de întreținere speciale pe linia de asamblare

- Oct 26, 2018-

(1) Inspectarea și lubrifierea

Pentru a facilita lucrările de inspecție și lubrifiere, este necesar să se asigure accesul ușor al trecerilor, platformelor și balustradelor, pedalelor sau scărilor permanente în jurul liniei de asamblare. Spațiul spațial superior, găurile de inspecție convenabile, lumina suficientă, gropile și tunelurile sunt toate condiții materiale pentru o inspecție ușoară a lucrărilor de lubrifiere.

Pentru a putea efectua în mod frecvent inspecții și lubrifiere, există și un plan de lucru pentru lubrifiere și inspecție. Cerința privind conținutul trebuie să determine mai întâi un set corect de proceduri și, în al doilea rând, pentru a implementa cu succes aceste proceduri, trebuie stabilit un sistem clar de responsabilitate. De obicei este pregătită o diagramă preliminară de lubrifiere și întreținere. Această diagramă este semnată de persoana responsabilă după finalizarea sarcinii de lucru desemnate în funcție de timpul specificat.

20130119320fcc20667818408a4ee5ff422aa9a7dc6_Surface-Cotton-Anti-Stick-Conveyor-Belt


(2) porniți și opriți

Transportatorul trebuie pornit fără încărcătură și trebuie să fie în gol atunci când este posibil atunci când este parcat. Pornirea în condiții de încărcare nu numai că sporește presiunea echipamentului, dar provoacă ruperea directă. Dacă, în anumite cazuri speciale, transportorul sau elevatorul trebuie să fie oprit sub sarcină, trebuie folosit un dispozitiv de întoarcere, în timp ce mișcarea de direcție și materialul sunt strânse la capăt.

(3) Dimensiunea celei mai mari bucăți

Dimensiunea maximă a materialului încărcat pe transportor trebuie păstrată în cadrul proiectului și trebuie aplicată cu strictețe.

u=871487691,4090370917&fm=21&gp=0

(4) Preveniți supraîncărcarea

Viteza de debit a echipamentului de intrare trebuie să fie ajustată în limitele permisului său de energie. Dacă este inevitabil că există prea multe încărcături, trebuie să configurați o pâlnie de dimensiune corectă și să folosiți un alimentator adecvat pentru a descărca materialul. Trebuie evitate scurgerile de materiale, în special cele care sunt predispuse la deteriorarea pieselor mobile ale transportorului. Acest lucru se datorează faptului că aceste obiecte împrăștiate pot îngropa cu ușurință sau blocheze părțile în mișcare ale pieselor în mișcare, cauzând defectarea sau deteriorarea mecanismului.

(5) Protecție la suprasarcină

În ciuda îngrijirii deosebite, se pot produce blocaje accidentale sau accidentale. În acest caz, banda transportoare cu lanț sau mașina completă poate ajunge la sarcina de rupere. O metodă adecvată este instalarea unui dispozitiv de protecție împotriva supraîncărcării pe transportor. Acest tip de protecție trebuie verificat în mod regulat (de preferință o dată pe lună) pentru a se asigura că efectul său este eficient.

lắp ráp đt


(6) Operarea sezonieră

În cazul în care operațiunea este sezonieră (pentru a nu fi inactiv pentru perioade lungi de timp), echipamentul trebuie dezasamblat, curățat, lubrifiat și conservat atunci când nu este utilizat. Dacă dezasamblarea nu este ușor de realizat, echipamentul în gol trebuie să funcționeze periodic pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât piesele sale de lucru să fie adesea menținute flexibile.

(7) Piese de schimb

Biblioteca trebuie să aibă suficiente piese de schimb pentru nevoi urgente. Lanțul complet, pinionul, banda transportoare și buncărul care trebuie înlocuite trebuie să fie pre-comandate și stocate pentru utilizare ulterioară. Prevenirea întreținerii este cel mai bun sistem pentru evitarea pierderilor cauzate de eșecurile de parcare.

Utilizarea zilnică, inspecția și întreținerea echipamentului

Când mașina funcționează, părțile componentelor sunt uzate și trec prin trei etape. Inițial, etapa inițială de uzură. De fapt, vârfurile de pe suprafață sunt repede uzate, deci este numită și etapa de funcționare. Urmat de faza normală de uzură. Atunci când punctul maxim al suprafeței este aplatizat, viteza de uzură este stabilizată și uzura este lentă. În cele din urmă, există o fază de uzură ascuțită. Acest lucru se datorează suprafeței prea mari a suprafeței de împerechere și a muncii libere. În acest moment, rata de uzură crește rapid, iar precizia de montare este coborâtă rapid până când este deteriorată. Prin urmare, setăm punctul final A al fazei normale de uzură la o limită rezonabilă de uzură. Din situația de mai sus, uzura mașinii într-o anumită măsură va reduce productivitatea și calitatea produsului. De exemplu, utilizarea rezonabilă a echipamentului, întreținerea atentă și inspecția sporită vor prelungi stadiul normal de uzură, vor reduce eșecul, vor îmbunătăți productivitatea, vor asigura calitatea produsului și vor extinde echipamentul. viaţă.

1_198320