Avantajele și dezavantajele transportoarelor cu bandă

- Apr 03, 2018-

l După o sută de ani de dezvoltare, transportoarele cu bandă au devenit unul dintre echipamentele importante pentru transportul de materiale în vrac. Odată cu extinderea continuă a industriei moderne de transport și transport a industriei agricole, precum și în procesul de transport, există cerințe ridicate pentru transportul materialelor, cum ar fi cerințele sporite de fiabilitate economică, eficiență ridicată etc. în procesul de transport material .

Capacitatea transportorului, avantajele economice, instalarea și întreținerea și alte avantaje semnificative ale transportorului cu bandă au devenit unul dintre echipamentele de transport preferate ale populației și sunt aplicate tot mai mult pe scară largă. În același timp, cerințele de performanță ale echipamentului de transport cu bandă devin tot mai mari.

l Caracteristicile transportorului cu bandă:

Are o capacitate mare de transport, poate transporta continuu materiale fără întrerupere și poate fi încărcat și descărcat fără oprire în timpul procesului de transport. Nu provoacă o transmisie intermitentă datorită încărcării fără sarcină și, în același timp, nu pornește și frânează frecvent. Capacitatea de transport de mare viteză continuă și de mare viteză poate fi utilizată pentru ca echipamentul său de transport să nu poată fi comparat.

Structura simplă. Transportorul cu bandă de asemenea stabilește și transportă materiale într-o anumită gamă de linii. Are o singură structură compactă, greutate mai mică și costuri mai mici. Datorită încărcării uniforme și a vitezei stabile, consumul de energie în timpul procesului de lucru nu se modifică prea mult. În condiții de transport, energia necesară de transportorul cu bandă este în general mică.

l Distanța lungă de transport. Nu numai o mașină unică este în creștere în lungimea de transport, dar și mai multe mașini unice pot fi conectate în serie pentru a forma o linie de transport pe distanțe lungi.

l Dezavantaje ale transportoarelor cu bandă:

Universalitatea. Fiecare tip de mașină este, în general, capabilă doar să transporte materiale de un anumit tip și o anumită capacitate de transport.

• Linia de transmisie are mari limitări. Fiecare linie de transport este fixă și neschimbată. După ce se schimbă linia de transmisie, trebuie să rearanjați linia transportoarelor. Dacă trebuie să schimbați adesea locația punctelor de încărcare și descărcare, trebuie să instalați transportorul pe un suport special și să utilizați mișcarea acestuia pentru a se adapta cerințelor de livrare.

l Nu pot prelua automat materialul, în plus față de câteva benzi transportoare care pot prelua automat materialul din stivă, cele mai multe alte echipamente trebuie folosite pentru recuperare.