Ce este centura de transmisie?

- May 22, 2018-

ce este centura de transmisie?

Cureaua de transmisie este puterea generată de rotația motorului sau a motorului motorului principal și este transmisă de la centură la echipamentul mecanic prin rola centurii. Se mai numeste si centura de putere. Este componenta de conectare de bază a echipamentului electromecanic. Are o gamă largă de tipuri și aplicații. Cureaua de transmisie poate fi împărțită în centură plată, centură triunghiulară, centură rotundă, centură metalică.

High Speed Nylon Sandwich Flat Power Rubber Transmission Belts Design Type Yellow/Green CF20.jpg Privind tendința de dezvoltare a centurii de transmisie a lumii pentru mai mult de o jumătate de secol, odată cu dezvoltarea rapidă a industrializării la nivel mondial înaltă tehnologie, curentul centurii de transmisie se va dezvolta în direcția miniaturizării, preciziei și vitezei mari. Curelele plate de modă veche vor fi eliminate treptat, iar noi tipuri de benzi circulare plate vor apărea din nou; tăierea curelei trapezoidale va înlocui majoritatea centurilor de siguranță pentru înfășurare, în timp ce centurile plate în formă de V, curelele cu nervuri V și curelele dințate pot deveni produse noi de bază. Este cea mai presantă sarcină de a adapta structura industriei curelelor de transmisie, de a elimina produsele vechi, de a dezvolta produse inovatoare și de a recupera nivelul tehnologic avansat al centurilor de transmisie din lume.

Tensiunea benzii de transmisie este reglată de roata de tensionare. Dacă centura este prea strânsă, centura va fi grav uzată. Dacă centura este prea slabă, alunecarea are loc cu ușurință, provocând uzură serioasă sau chiar arderea centurii. Tensiunea centurii trebuie verificată în timpul utilizării centurii și ajustată în orice moment. În timpul funcționării, scripetele centurii poate fi deformată, crăpată, rulmentul uzat sau slăbirea cheii, uzura orificiului periferic etc., iar piesele aferente trebuie reparate sau înlocuite cu promptitudine. Atunci când întreținerea se termină după fiecare sezon, centura curelei trapezoidale trebuie să fie descărcată, agățată într-un loc aerisit și uscat sau roata de tensionare trebuie să fie slăbită pentru a face centura relaxată.