Care motor este folosit în bandă transportoare

- Dec 12, 2018-

Puterea motorului. Ar trebui selectat în funcție de puterea necesară mașinii de producție și motorul ar trebui să funcționeze cât mai mult cu sarcina nominală. Acordați atenție următoarelor două puncte atunci când alegeți:

(1) În cazul în care puterea motorului este prea mică, se va produce un fenomen de "căruță mică trasă de cai", cauzând supraîncărcarea motorului pentru o perioadă lungă de timp. Izolația este deteriorată de căldură. Chiar și motorul este ars.

(2) Dacă puterea motorului este selectată prea mare. Va exista un fenomen de "mare masina de cal". Puterea mecanică de ieșire nu poate fi utilizată pe deplin, iar factorul de eficiență și eficiența nu sunt ridicate (a se vedea tabelul), ceea ce nu este doar rău pentru utilizatori și pentru rețeaua electrică. De asemenea, provoacă o risipă de electricitate.

输送链板

Pentru a selecta corect puterea motorului, trebuie efectuate următoarele calcule sau comparații:

(1) Pentru un mod de functionare continua a sarcinii constante, daca puterea sarcinii (adica puterea pe axul masinii de productie) este cunoscuta (Pl (kw). Puterea P (kw) a motorului necesar poate fi calculata ca urmează: P = P1 / n1n2

Unde n1 este eficiența mașinii de producție; n2 este eficiența motorului. Adică eficiența transmisiei.

Puterea obținută prin formula de mai sus nu este neapărat aceeași cu puterea produsului. prin urmare. Puterea nominală a motorului selectat trebuie să fie egală sau puțin mai mare decât puterea calculată.

497693744

Exemplu: Puterea unei mașini de producție este de 3,95kw. Eficiența mecanică este de 70%. Dacă este selectat un motor cu o eficiență de 0,8, cât ar trebui să fie puterea motorului?

Soluție: P = P1 / n1n2 = 3.95 / 0.7 * 0.8 = 7.1kw Deoarece nu există o specificație de 7,1kw. Deci alegeți motorul de 7.5kw.

(2) Motor cu cote scurte de muncă. Comparativ cu un motor cu același grad de funcționare continuu. Cuplul maxim este mare, greutatea este mică, iar prețul este scăzut. Prin urmare, atunci când condițiile permit, încercați să utilizați un motor cu o cotă de lucru de scurtă durată.

(3) Pentru motorul cu cota intermitentă de lucru, selectarea puterii trebuie să se bazeze pe amploarea duratei de încărcare, iar motorul utilizat special pentru modul de funcționare intermitentă trebuie selectat. Formula pentru șirul continuu de sarcină Fs% este FS% = tg / (tg + to) × 100%

Unde tg este timpul de lucru, t. Pentru a opri timpul min; tg ten to este durata ciclului de funcționare min.

Reifenherstellung