De ce este centura de transport care rulează întotdeauna la poziția fixă a transportorului?

- Jun 17, 2019-

Suportul transportorului nu este aliniat

Menținerea liniei centrale a transportorului într-o linie dreaptă este o condiție importantă pentru funcționarea normală a benzii transportoare. Când instalați cadrul fiecărei secțiuni în faza incipientă, acesta trebuie să fie aliniat cu linia centrală. Eroarea trebuie să fie controlată la ± 0,1 mm pe metru. Transportorul este plin. Lungimea centrului lung al rack-ului nu trebuie să depășească 35 mm. După ce toate secțiunile unice sunt instalate și aliniate, blocurile pot fi conectate. Verificați alinierea liniei centrale a rack-ului la poziția de deplasare și efectuați ajustări corespunzătoare.


Material rulant lipicios

Materialele transportate de banda transportoare sunt adesea lipicioase, cum ar fi cărbune, noroi și materiale pulverulente. După finalizarea normală a descărcării materialului, o mică cantitate de material va adera la suprafața benzii transportoare și nu poate fi complet eliminată. Pe măsură ce banda transportoare rulează o perioadă lungă de timp, cu cât materialul se acumulează, cu atât va curge mai mult banda transportoare.


Îndepărtați materialele lipicioase în timp, instalați și reglați mașinile de curățat cu o curățare slabă. Măturătoare este o parte importantă a transportorului, iar efectul său de curățare afectează în mod direct buna funcționare a sistemului de transport. Prin urmare, este deosebit de important să alegeți un grup de curățare adecvat.


Factorii care afectează efectul de curățare al agentului de curățare


1. Eroare de selecție pentru curățare


2. Dispozitivul de curățare este instalat într-o poziție greșită.


3. Capul de curățare nu poate fi purtat


Cum sa alegi un curatator potrivit


1. Poziția de instalare, structura jgheabului


2. Poziția benzii transportoare și suportului transportorului, poziția rolei de presiune


3. Viteza curelei transportoare și suprafața transportoarelor


4. Tipul conectorului, fie că este o bandă transportoare cu două căi


5. Tipul și caracteristicile materialelor, conținutul de apă, mărimea materialului, viscozitatea


Roloul nu se rotește

Calitatea de fabricație a rolei se manifestă în principal prin rigiditatea insuficientă a carcasei lagărului și este dificil să se asigure precizia de asamblare a rolei, limitând astfel flexibilitatea rulării rolei.


Lubrifierea și întreținerea prin etanșare Datorită mediului de lucru aspru, praful este mare, etanșarea nu este bună, murdăria intră în lagăr, iar rola nu este flexibilă; grăsimea rulmentului se decolorează și se usucă, ceea ce nu asigură lubrifierea.


Abordare


1. Asigurați cerințele de precizie specificate în procesul de fabricație a rolelor.


2. Îmbunătățirea metodei de lubrifiere a etanșării.


3. Scaunul rulmentului adoptă suportul rulmentului radial și inelul de etanșare din material plastic, care asigură forța rezonabilă a rolei atunci când se lucrează și are un efect bun împotriva prafului, rezistență mică, asamblare și demontare convenabilă, întreținere ușoară și poate reduce eficient Costul de operare al transportorului.

Belt repair site

Linia centrală a rolei și transportorului nu este centrat

Rolă de auto-aliniere


Cilindrul de auto-aliniere este alcătuit din patru părți: rola de ghidare, rola verticală, turela și carcasa lagărului.


Cilindrul vertical este dispus vertical și fixat integral cu cadrul de rotire, iar turela poate fi rotită în jurul centrului de rotație de către cilindrul vertical. Atunci când banda transportoare este deviată într-o anumită măsură, banda transportoare va lovi rola verticală pe una dintre fețe și va da presiunii pozitive și frecare la rolele verticale. Sub acțiunea forței, turela se rotește în sens invers acelor de ceasornic în jurul centrului de rotație. Deoarece volanul nu se poate deplasa axial, forța de reacție a benzii transportoare poate determina resetarea benzii transportoare.


Folosirea rolei de auto-aliniere pentru a împiedica deviația benzii transportoare superioare are un anumit efect, dar datorită mărimii forței de rotație a rolei în jurul axei, rezistența de rulare a rolei nu este mare, iar toleranța unghiul de rotație al turelei este de aproximativ 10 °. Și o singură rolă auto-aliniere este instalată la fiecare 10-16 seturi de role, astfel încât efectul de centrare nu este evident.


Rotiți înainte


Cilindrul de înclinare frontală este destinat să alimenteze cele două role laterale ale grupului de role cilindrice, iar unghiul cilindrului frontal este înclinat la un unghi de 1,3 ° -1,4 °.


Deoarece axele rolelor de pe ambele părți nu mai sunt perpendiculare pe direcția de deplasare a benzii transportoare, un unghi de înclinare înainte creează o forță care mișcă banda transportoare spre centru. Când banda transportoare funcționează normal, lungimile contactului dintre rolele de pe ambele părți sunt egale cu lungimea benzii transportoare, iar forța de frecare a benzilor transportoare pe rolele de pe ambele părți este egală. În acest moment, forțele componente ale mișcării axiale a benzii transportoare sunt egale.

Belt conveyor application

Atunci când banda transportoare este deflectată pe o anumită latură, linia centrală a benzii transportoare nu coincide cu linia centrală a transportorului și lungimea de contact dintre volan și banda transportoare se schimbă. Presupunând că partea rolei A este deviată, lungimea de contact a benzii transportoare cu rola A va crește și forța de frecare va crește. Lungimea de contact între volanul B și banda transportoare este redusă, iar forța de frecare este redusă corespunzător. Deoarece forța curelei este diferența dintre cele două părți ale forței, valoarea absolută este mică, pentru a permite banda transportoare să mențină o mișcare echilibrată în poziția de mijloc, toate rolele de pe ambele părți ar trebui să fie înclinate înainte cu 1. 3 ° -1,4 ° Creșteți rezistența la rulare.


Măsuri de prevenire a deviației benzii transportoare inferioare


Admițând în principal scăderea rolei inimii și a rolei inferioare în formă de V, principiul de lucru al coborârii rolei inimii este același cu cel al rolei superioare. Viramentul inferior în formă de V este compus dintr-o rolă și un cadru cu role. Când banda transportoare funcționează normal, linia centrală a benzii transportoare și centura transportoare coincidentă a centrului transportorului sunt echilibrate în poziția de mijloc. Atunci când banda transportoare se scurge pe o parte, se presupune că rola de ghidare pe două laturi este rotită în partea dreaptă, iar centrul de greutate al benzii transportoare este schimbat, iar lungimea de contact a benzii transportoare pe poziția offset lateral este prelungită. Greutatea este mărită. Lungimea de contact a benzii transportoare pe cealaltă față reduce greutatea și centura se deplasează până la poziția intermediară până când este echilibrată sub forța.


Din analiza de mai sus se poate observa că folosirea rolei de ghidare pentru a preveni abaterea benzii transportoare are un anumit efect, dar are nevoie de discuții suplimentare în ceea ce privește tipul său structural sau efectul de utilizare.

Belt conveyor application scenario